用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到荃灣浸信通知信喇!!
go

收到荃灣浸信通知信喇!! [複製鏈接]

今日下午收到信喇,終於收埋最後一間既通知信,打開既時候,我個心情特然好緊張,雖然知道入尼間既機會好少,旦都想有一線希望,不過睇左之後,係下午班既後備生,雖然一早打定輸數,旦見到既時候真係有d唔開心,不過都冇法啦,以成定數,.......各位mama你地收到既信又有咩消息呀,分享一下丫,^^
雖然唔係入到最想入個間,旦都希望囝囝係另一間學校,有另一番景像,開開心心啦,^^旦願所有mama既寶貝一樣丫,......

0    0    0    0

你說得好對呀!
現時只有樓下屋苑的幼稚園收左呀囡, 其他最快都要等到12月. 還有兩間未in 呀!  不過我估機會唔大.  

最後你呀仔入邊間.

入左"天主教領報"上午,
你都加油加油呀, 無論到最後結果如何,希望你同你寶貝,都可以愉快學習,開開心心啦,good luck....
kc_united 於 09-11-18 15:04 發表
你說得好對呀!
現時只有樓下屋苑的幼稚園收左呀囡, 其他最快都要等到12月. 還有兩間未in 呀!  不過我估機會唔大.  

最後你呀仔入邊間.

醒目開學勳章 貢獻勳章

我一見有BK MAMI話收到信, 我即刻落去收信, 點知有三封tim~(荃浸、荃灣迦南、救世軍吳國偉)一見到既時候就好興奮, 唔洗等咁耐, 一之過就知晒~
結果荃浸我都係下午班備取生, 不過都一早打定輸數
第一心水果間收左就得啦

我仲未收到ar~好心急想知~等我快d死左條心佢>_<"

我都仲未收到呀.. 好心急想知.又好緊張. .why你地會估佢5收你地丫. .希望大家仔仔找到一間好學校啦:

公喜唷
原帖由 rubyplk 於 09-11-18 16:05 發表
我一見有BK MAMI話收到信, 我即刻落去收信, 點知有三封tim~(荃浸、荃灣迦南、救世軍吳國偉)一見到既時候就好興奮, 唔洗等咁耐, 一之過就知晒~
結果荃浸我都係下午班備取生, 不過都一早打定輸數
第一心水果間 ...

回覆 4# rubyplk 的文章

rubyplk, 你咁快就收到救世軍吳國偉既信,我都等得有點心急救!!但我都係打定輸數, 因為已收到荃浸reject, 阿女兩間都係in得唔好, 可能都要讀屋企樓下個間

收左我個囡la~不過係下午

我都收到信啦, 收左阿仔讀下午班..........有d 失望, 如果係上午班就好啦~
吳國偉都收左, 都係下午班........而家等緊德信...

浸信,聖母also fail, now waiting 吳國偉.... by the way my son study at Luk Yeung N1 now

醒目開學勳章

好開心呀, 荃浸收咗我個女讀上午班。

my daughter 都係下午班備取生.

hi all,

my son aslo 都係下午班備取生, 咁即係要等有位先可以讀呀? 備取生係唔係即係後備取錄, 要我簽回回條的?

咁如果收咗的, 會點寫呢 ? e.g: 正取生

醒目開學勳章

封信的 heading 係寫 "取錄通知信",內容大概係 xxx 小朋友已被取錄為本校2010年度幼兒班的 上/下 午班,而且列明註冊日期等資料。

原帖由 ppsbear 於 09-11-19 10:24 發表
hi all,

my son aslo 都係下午班備取生, 咁即係要等有位先可以讀呀? 備取生係唔係即係後備取錄, 要我簽回回條的?

咁如果收咗的, 會點寫呢 ? e.g: 正取生

我囡囡都是荃浸下午班(備取生), 好彩是吳國偉收上午班, 希望大家最終可以入到心目中的學校, 大家加油!

littlefish334: congradulation ar!!!!!!

hi little fishh334,

thanks

原帖由 littlefish334 於 09-11-19 10:58 發表
封信的 heading 係寫 "取錄通知信",內容大概係 xxx 小朋友已被取錄為本校2010年度幼兒班的 上/下 午班,而且列明註冊日期等資料。

公喜哂收到取錄既爸爸媽媽呀,冇取錄到既都唔好灰心啦,我囝囝都冇取錄到,不過唔緊要,係另一間學校都可以有愉快既學習既,世界上咁多個發明家呀,偉人都唔係係同一間學校讀書喇,或者會有更好既發展呢, 冇論成功與否,希望大家既寶貝都開開心心,愉快學習啦........不要灰心呀

醒目開學勳章

多謝哂。 希望大家都可以入到心儀的學校啦。

原帖由 BergkampDaddy 於 09-11-19 11:30 發表
littlefish334: congradulation ar!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題