用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Funful -Durham Road
樓主: wongshiulo
go

Funful -Durham Road [複製鏈接]

我都想知方方派位如何, 有冇媽咪知呢??

暫時決定, 先入方方讀1年N, 睇下阿仔情況如何, 如果阿仔方方讀得好好(因有時真係要讀落先知係唔係自己要求)會升上去K1-3. 當然, 到K都會帶佢去其他再好D學校面試, 攞多D經驗都係好! 第日小學都要面試, 俾佢見多D世面~

原帖由 NoelB 於 09-12-10 11:22 發表
thanks caterpillar08 & EggEgg08,

嘩...全日班個留位費好貴呀....

我想問有無人知方方升小一派位資料架, 佢地派得好唔好?

大家會係諗住只讀一年N班定直上到k3?

有無全日班同學仔?? ...

Noel

可能我個仔同你個仔做到同學呀!

我都係同他報全日班, 但因為我係用99地址報, 未去攞信...所以都唔知幾錢留位費, 同埋係咪真係收他讀全日班.

stella

thanks caterpillar08 & EggEgg08,

原帖由 NoelB 於 09-12-10 10:47 發表
原來有咁多0809朋友仔都報咗方方, 我都有同仔仔報呀, 仲好搞笑!!

話說我一早已報, 諗住報tst方便湊仔返學同自己返工, 到十一月中都無消息, call去一問下先知tst係無n班(我真白痴), 然後叫佢幫我transfer去太子道西 ...

Hi Noel,
Half day class deposit is $660.

係呀...就係律倫街嗰間 lor....but seems 方方英文好d...ai....

原帖由 NoelB 於 09-12-10 11:19 發表

請問係邊間啟思??聽聞律倫街嗰間唔錯, 但牛津道就唔知道了, 希望幫到你

原帖由 vinvillalee 於 09-12-10 14:15 發表

Hi Noel,
Half day class deposit is $660.

hi vinvilla, thanks, 我地2月會見面呀, 到時俾大家嘅b都適應下先...嘻嘻   

你仔係am定pm?我報全日呀, 佢同我講, 如果到時要轉, 都只可以轉pm, 不過papa想佢返am班,. 我咪把心一橫同佢轉全日囉, 唔知到時會唔會喊到傻

原帖由 EthanSon 於 09-12-10 12:30 發表
Noel

可能我個仔同你個仔做到同學呀!

我都係同他報全日班, 但因為我係用99地址報, 未去攞信...所以都唔知幾錢留位費, 同埋係咪真係收他讀全日班.

stella
...

哈...媽媽係同事, 仔仔係同學, so funny!!

我信都未有啦... 不過都預咗俾佢

原帖由 EggEgg08 於 09-12-10 14:24 發表
係呀...就係律倫街嗰間 lor....but seems 方方英文好d...ai....

律倫街嗰間好似幾好架喎, k1開始仲有學劵!!我十月中才開始搞報名, 然後佢地已經截咗喇!

乜原來方方英文好d架, 我真係唔知道, 因為我報學校時已經好遲, 當時serch教署個website, 見有n班未截就報名囉...

咦...搞到我有d心大心細tim, 因為我都等緊藍田靈糧result, 如果知道埋結果, 真係唔知揀邊間好....

我聽翻嚟,啟思是HAPPY SCHOOL,課程較淺,但係九龍塘啟思又好多人掙囉,所以真係唔知點解

原帖由 EggEgg08 於 09-12-10 14:24 發表

我睇翻已前既POSTS,D媽咪話K1已經要學寫A-Z既大細階。

有D人批評方方,都係話校舍舊,NET係INDIAN,但係我覺得比上不足,比下有餘,雖然比不上一D九龍塘名校,但亦好過好多一D連NET都冇既幼稚園,只要老師是有愛心,我已經好滿意。

原帖由 NoelB 於 09-12-10 14:35 發表

律倫街嗰間好似幾好架喎, k1開始仲有學劵!!我十月中才開始搞報名, 然後佢地已經截咗喇!

乜原來方方英文好d架, 我真係唔知道, 因為我報學校時已經好遲, 當時serch教署個website, 見有n班未截就報名囉...

咦...搞 ...

Funful does not want to disclose P1 result so they do not upload such data on website.  Previously I call both campus  (Durham & Prince Edward) to find out more details and the teacher says PI result does not mean anything (but this is important message for all parents!!) as most students are allocated to gov't school according to their home address.  

For pre-nursey, Funful accpets student based on first come first serve.  Most of students will switch to other KGs for K1 -- it does not say Funful is not good but there are more choices for K1 in Kowloon Tong KGs.  

My kid is studying in Funful pre-nursy now, so far so good.

好多家長都係咁,讀完PN再考其他學校K1,我都打算咁做,如果考唔到更好的,就繼續响方方讀囉

原帖由 Jacobbaby2 於 09-12-10 15:29 發表
Funful does not want to disclose P1 result so they do not upload such data on website.  Previously I call both campus  (Durham & Prince Edward) to find out more details and the teacher says PI result  ...

我去面試時有問過老師,佢咪話有畢業生都有派左去 la salles同瑪利諾..都係睇大抽獎,無講數字..

原帖由 NoelB 於 09-12-10 14:24 發表

hi vinvilla, thanks, 我地2月會見面呀, 到時俾大家嘅b都適應下先...嘻嘻   

你仔係am定pm?我報全日呀, 佢同我講, 如果到時要轉, 都只可以轉pm, 不過papa想佢返am班,. 我咪把心一橫同佢轉全日囉, 唔知到時 ...

My BB will go to AM class.

我阿囡都係收左國際班上午呀!
原帖由 wongshiulo 於 09-11-23 16:04 發表
fishballbaby,

when was your interview? my girl already received the acceptance letter from Funful for international AM class.

Noel

14th-19th Dec 期間要交留位費 $1150 (全日班: NJWDIntl 08/2010)

原帖由 NoelB 於 09-12-10 14:26 發表

哈...媽媽係同事, 仔仔係同學, so funny!!

我信都未有啦... 不過都預咗俾佢

原帖由 EthanSon 於 09-12-14 08:41 發表
Noel

14th-19th Dec 期間要交留位費 $1150 (全日班: NJWDIntl 08/2010)

Stella,

我未收到信呀, 同埋我好似唔係報intl,我都唔太記得了~

我問左如果5 dec 個week interview 個批, 今朝d信先寄出, 所以最快聽日先收到喇
‹ 上一主題|下一主題