用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖母小學好嗎?
go

聖母小學好嗎? [複製鏈接]

請指教!
   0    0    0    0

對於聖母小學,我覺得一般人都只當她是水泡多點,通常有其他學校收都會放棄選讀聖母,我不是說聖母不好,她屬中規中舉,有人說她屬於Band 1尾喎,至於點選,自己決定啦!或者,click入聖母小學那邊,聽下她們家長的評語吧。

以我估計,到明年六月後,叩聖母小學的門,應該都會有位,因為多人放棄學位。

Good!
Cos they got Band 1 English Secondary School backup. Also in the old days, when there were only 2 Universities in HK, their Entry rate was up to 95%.

我覺得你只可當水泡囉, 據我所知, 就算係好耐之前, 正如kitmantsoi所講, 得兩U的時候, 佢唔係95%入U, 因為當時同區的最名的學校, 都係得95%左右, 所以聖母一定冇, 同埋, 我之前讀的中學(上述所提的區內最名校), 到升F.6時, 每年都有數個係聖母轉入來讀, 佢地都話因為聖母唔好, 才轉過來...

朋友個囡又小學升至中學, 佢話一般.

我本人不清潔
‹ 上一主題|下一主題