用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍幼兒園interview
樓主: 子霖
go

救世軍幼兒園interview [複製鏈接]

Kakashi

could you tell me when will held a open day ?  Becasue of I want to visit.  Thankyou

原帖由 kakashi 於 09-11-3 11:16 發表
裕晴媽, 我上個禮拜六收到信, 都係12月in呀, 你會唔會去11月個open day, 個日上午有另一個interview, 要下午才去, 排48, 估唔到有得去見

醒目開學勳章

~ ~ 我都之前報0左名, 點解無信寄0黎話有 open day 0既...

.........................

:-? :-D

OH.... 我報救世軍樂民10-11年n2班
我吾知自己幾多號籌....點睇呀 ???

另外, 我11月7日上午已經IN 完, 入到去同老師講早晨 (百利無一害), 過程好簡單, 老師比玩具小朋友玩,同佢一齊玩, 老師會問小朋友拎玩具, 睇下會吾會肯比, 又叫比玩具媽媽, 比玩具老師咁。最後, 比果籃叫小朋友收拾玩具。問我就係好簡單, 平日邊果睇, 假日去邊度玩, 吾開心會吾會攻擊別人咁。

希望大家順利啦^^

另外, 我想問,
牧愛vs救世軍, 2選1, 你地會選邊一間呀 ?

原帖由 YBBYBB 於 09-11-13 12:27 發表
Kakashi

could you tell me when will held a open day ?  Becasue of I want to visit.  Thankyou
樂民係11月28日(各分校可能有不同), 學校寄面試信同開放日邀請函, 要覆時間讓校方安排人流的, 詳情你最好打去問問學校, 職員好nice的.

原帖由 芯瑋媽 於 09-11-14 16:20 發表
OH.... 我報救世軍樂民10-11年n2班
我吾知自己幾多號籌....點睇呀 ???

另外, 我11月7日上午已經IN 完, 入到去同老師講早晨 (百利無一害), 過程好簡單, 老師比玩具小朋友玩,同佢一齊玩, 老師會問小朋友拎玩具, 睇下 ...
睇返你個輪侯編號啦.
咁早in左喇, 你bb幾大呢?
希望阿囝肯跟住做啦, 上次in都唔係樣樣肯的, 擔心!

我22/10號寄from ,今朝打去問收唔收到,因我仲未收到任何信,佢竟然話無收到,激死我,佢叫我再寄過,但係佢話多數,出年都收唔到傢啦,因為好多人報,唯有再寄過,博一博啦!

醒目開學勳章

你就好啦, 我兩樣都無,係咪應該打去問下??
同埋你幾時收到0架??

原帖由 alannemily 於 09-11-16 12:37 發表
我有安排去open day,但就無信interview,號碼係56,我驚連面試都無望啦!不過阿女出年係報N1,後年先N2(K1),請問有無機會呢?

醒目開學勳章

天平救世軍都係11月28日, 應該係by invitation letter only.  因為我8月份親身問過學校, 天平呢間話舊年攪左, 今年未必會攪, 點知11月初就收到排位信, 問我地有無興趣去學校睇下, 我梗係去啦..

因為之前學校貼左通告,  因為流感擴散, 現在湊小朋友返學只限門外接送, 家長不能進入學校範圍. 所以, 趁今次機會去學校了解下都好.

原帖由 kakashi 於 09-11-16 11:07 發表
樂民係11月28日(各分校可能有不同), 學校寄面試信同開放日邀請函, 要覆時間讓校方安排人流的, 詳情你最好打去問問學校, 職員好nice的.

大埔救世軍都係11月28日,之前問學校話今年沒有開放日,只會邀請有報名的家長參觀。

我之前都收唔到救世軍樂民open day 封 invitation letter,係7/11 interview 果日老師問我會唔會去先知,於是即場填form交返俾老師,但就唔記得晒邊個時段參加D mud同埋點解要填先後次序,請問有冇人知呀,填左先後次序係咪一定要去架(因為時間太長,驚個女要瞓覺)?可唔可以俾果日個time table我呀?唔該!唔該!
‹ 上一主題|下一主題