用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培幼上/下午光斑 09-10 交流
go

培幼上/下午光斑 09-10 交流

有冇同學仔呀?

你讀上午定下午?我女讀上午。
原帖由 cy36baby 於 09-10-20 12:07 發表
有冇同學仔呀?

我亞仔係讀上幼光架.佢叫景逸,坐近門口的.

原帖由 queenie17 於 09-10-20 12:35 發表
你讀上午定下午?我女讀上午。

我係下午呀...我知上午班主任係饒老師.

原帖由 cy36baby 於 09-10-20 21:19 發表

我係下午呀...我知上午班主任係饒老師.

其實饒老師係上午班班主任,下午班係周老師,但佢地上堂都有一齊教架,只不過係邊個主力.

我囝好鍾意周老師架,佢好小提饒老師.

原帖由 marcusmom 於 09-10-21 09:39 發表

其實饒老師係上午班班主任,下午班係周老師,但佢地上堂都有一齊教架,只不過係邊個主力.

我囝好鍾意周老師架,佢好小提饒老師.

I think should be Miss Lee not Miss Chow , My son also like Miss Lee.

原帖由 cy36baby 於 09-10-21 10:46 發表

I think should be Miss Lee not Miss Chow , My son also like Miss Lee.

oh yes... it should be Miss Chow.

cy36baby,

諗諗下,原來我之前都同你係bk傾過計了,應該係kv,st cat與培正的選擇,我果時好頭痛,都唔知揀邊間好.

原帖由 marcusmom 於 09-10-21 16:39 發表
cy36baby,

諗諗下,原來我之前都同你係bk傾過計了,應該係kv,st cat與培正的選擇,我果時好頭痛,都唔知揀邊間好.

係? 最後你都選培正呀!

原帖由 cy36baby 於 09-10-21 22:30 發表

係? 最後你都選培正呀!

係呀...最大原因係為左細佬.細佬係八月細仔,kv多數都唔收,而培正收的機會可能會大小小.細佬今年就要考幼稚園了,我都驚佢入唔番培正架,都要考多幾間.

原帖由 marcusmom 於 09-10-22 09:38 發表

係呀...最大原因係為左細佬.細佬係八月細仔,kv多數都唔收,而培正收的機會可能會大小小.細佬今年就要考幼稚園了,我都驚佢入唔番培正架,都要考多幾間. ...

哦..原來係甘....想問知唔知 饒/李老師 講左"公園"既主題未?

原帖由 cy36baby 於 09-10-22 22:25 發表

哦..原來係甘....想問知唔知 饒/李老師 講左"公園"既主題未?

應該未.

咁加油呀! D question 唔太深。大多數都收,Daddy, mami ,brother 叫乜名,你幾多歲等。這些questions是我個女及佢同學講的。good luck!
原帖由 marcusmom 於 09-10-22 09:38 發表

係呀...最大原因係為左細佬.細佬係八月細仔,kv多數都唔收,而培正收的機會可能會大小小.細佬今年就要考幼稚園了,我都驚佢入唔番培正架,都要考多幾間. ...

原帖由 queenie17 於 09-10-27 10:55 發表
咁加油呀! D question 唔太深。大多數都收,Daddy, mami ,brother 叫乜名,你幾多歲等。這些questions是我個女及佢同學講的。good luck!

THX,希望細佬考到拉.因為細佬係八月尾出細,完全係細仔一名.

另外,請問下知唔知幾時先會換冬季呀,我乜野都未買喎.淨係訂左件中褸咁咋.

Marcusmom:

我都煩緊細仔2010 K1, 原先報了祟真K1, 唸住祟真收了,有BACKUP,  再等PC,其他學校就不面試, 一心等pc,  因大女在PC K1, 依家祟真唔收阿仔, 只好努力面試, 希望PC收啦, 阿仔係0709, 都有D擔心!

大家知唔知家姐阿哥在PC讀, 是否會收細佬細妹?
07出生的bb好多, 真係煩呀!!!

原帖由 marcusmom 於 09-10-29 09:21 發表

THX,希望細佬考到拉.因為細佬係八月尾出細,完全係細仔一名.

另外,請問下知唔知幾時先會換冬季呀,我乜野都未買喎.淨係訂左件中褸咁咋.

原帖由 wing15 於 09-10-29 12:02 發表
Marcusmom:

我都煩緊細仔2010 K1, 原先報了祟真K1, 唸住祟真收了,有BACKUP,  再等PC,其他學校就不面試, 一心等pc,  因大女在PC K1, 依家祟真唔收阿仔, 只好努力面試, 希望PC收啦, 阿仔係0709, 都有D擔心!

大家知唔 ...

你亞仔07年9月出世???但pc九月一日就要等到下一年喎.今年佢可以報pc k1咩?

不是不是, 是0707.
原帖由 marcusmom 於 09-10-29 16:08 發表

你亞仔07年9月出世???但pc九月一日就要等到下一年喎.今年佢可以報pc k1咩?

原帖由 wing15 於 09-10-29 16:58 發表
不是不是, 是0707.

OIC, 咁希望大家都一齊考到啦.

Hello,

剛見到此题目,真好。我個女是上幼光允晞。多多指教!啊女話饒老師早幾病了。周老師比左弟个同學的通告,有D混亂。我仲有个細女,所以揀培正。我亦是於st.cat 及培正及民生選擇,KV冇考。結果阿女好中意返學好開心。我當日選擇正確。不過學校行政有點安排不足,如換校服真令人费解好像沒有规定格式。家長難從。

允晞媽媽:
    你好。我的小朋友係同你囡囡同組的,大家都係鮮奶組。我的小朋友日日都有提起你囡囡 (見起都幾好朋友果隻),你囡囡乘k6校車的嗎?

原帖由 wwyllm 於 09-11-6 17:21 發表
Hello,

剛見到此题目,真好。我個女是上幼光允晞。多多指教!啊女話饒老師早幾病了。周老師比左弟个同學的通告,有D混亂。我仲有个細女,所以揀培正。我亦是於st.cat 及培正及民生選擇,KV冇考。結果阿女好中意返學好開心。 ...