用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望K2 (2010-2011)
go

德望K2 (2010-2011) [複製鏈接]

請問有冇申請德望K2的家長啊? 入來交流吓啊?
   0    0    0    0

唔知K2會有幾多班呢? 多唔多人申請呢?

我囡囡09/06.....我11月7日上午9:30interview....你地呢???
我o個日下午3:30先到學校報名, 張form都已經5xx

我個女0611, 我都係心大心細, 唔知報k1定k2, 最後報左K1, 因為佢始終係細女, GH係第一間in, 冇其他後備0係手, 又唔係來自名校......驚會輸蝕呀!不過K1都好多人爭, 唉!

K2上下午各3班,每班大概收2X-30人,好希望我們的囡囡可以被取錄啦

原帖由 princess_sumyin 於 09-10-18 22:38 發表
我個女0611, 我都係心大心細, 唔知報k1定k2, 最後報左K1, 因為佢始終係細女, GH係第一間in, 冇其他後備0係手, 又唔係來自名校......驚會輸蝕呀!不過K1都好多人爭, 唉! ...

請問你囡囡讀緊邊間既K1 ?

原帖由 princess_sumyin 於 09-10-18 22:38 發表
我個女0611, 我都係心大心細, 唔知報k1定k2, 最後報左K1, 因為佢始終係細女, GH係第一間in, 冇其他後備0係手, 又唔係來自名校......驚會輸蝕呀!不過K1都好多人爭, 唉! ...

2006年出世既可以報K1咩??我以為只可以報K2添...

可以呀,我將我個case同佢講,佢話可以報K1......我唸住做大女有多d優勢,上年見過鬼都怕黑,做細女真係好蝕ga.....唉!我個女依家讀緊啟思呀

我囡囡12/06, 11點interview

我o個朝9:30到學校, 排左成粒鐘

有沒有小朋友現讀kv k1既家長, 如果gh kg收小朋友, 你地決定會轉gh嗎?

唔知若媽媽是舊生(中學部), 機會會否大些? 會否加分呢?
有無人問過學校職員呢?

估計機會會大些.  但, interview表現也十分重要.

原帖由 LovelyBB06 於 09-10-19 12:12 發表
唔知若媽媽是舊生(中學部), 機會會否大些? 會否加分呢?
有無人問過學校職員呢?

Anyone knows how many girls applied for K2?

i guess around 500-600!
原帖由 gloriahung 於 09-10-21 17:50 發表
Anyone knows how many girls applied for K2?

唉~~~500幾600人~~
我個女仲要中文都講得唔叻....又唔知IN D咩~~~

anyone know the format for the interview?..actually i have asked the staff when i hand in the form...she said that no group interview...one by one and parents can go with child.....last year,,,,my little monster cried seriously in SC's interview....i hope she will have improvement this year la....my daugher is 09/06 baby and i do wonder whether let her interview K1 or K2...but after discuss with daddy...we think that let her study in K2 is better and don't want her to repeat for K1

吓500-600個申請,你係唔係打去問過? K2都咁多
原帖由 HebeMama630 於 09-10-21 23:25 發表
i guess around 500-600!

500-600 都唔算好多, 照佢地咁講,有6班,每班30人左右, 差唔多收200人, 即將1/3機會,比起考k1易好多..

其實考唔考到唔緊要, 因為大家既小朋友都讀緊k1, 可能考到仲會再諗,係咪真係轉校呢 ?!

有點兒後悔, 早知同佢報K2, 不過隨緣啦, 平常心, 好多時好睇老師眼緣
‹ 上一主題|下一主題