用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已經收到培正回信
go

已經收到培正回信 [複製鏈接]

今日收到,表格於11月6日寄出,若11月13日仍未收到就要打去問
   0    0    0    0

醒目開學勳章

多謝提供,
今晚返去望下先~

???6/11 ???

原帖由 saiwai 於 09-10-15 18:12 發表
今日收到,表格於11月6日寄出,若11月13日仍未收到就要打去問

原帖由 kkyyho 於 09-10-15 18:27 發表
???6/11 ???

無錯呀佢WEBSITE都係話6/11先寄出

我昨晚收到啦. 都係咁寫. 起碼都話比你知邊日會寄出呀. 我報咗 Yorx. $$ 比咗. 好多都 in 咗. 我只係收到一封寫住"另函通知面試日期" 真係好失望. 如果唔收細b 就唔好叫人申請啦.

我同您都係一樣, 只係收到YORK說會另約面試.

培正未收到.

原帖由 linglingng 於 16-10-2009 15:45 發表
我昨晚收到啦. 都係咁寫. 起碼都話比你知邊日會寄出呀. 我報咗 Yorx. $$ 比咗. 好多都 in 咗. 我只係收到一封寫住"另函通知面試日期" 真係好失望. 如果唔收細b 就唔好叫人申請啦. ...
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

我都覺得培正安排得幾好, 起碼會通知一聲
而我都有報York, 支票都過左計數, 但應該唔關大細仔事, 因我果個係大仔, 到宜家都未收到in 既 時間, 但又見到好多已經 in 左仲收埋...

原帖由 linglingng 於 09-10-16 15:45 發表
我昨晚收到啦. 都係咁寫. 起碼都話比你知邊日會寄出呀. 我報咗 Yorx. $$ 比咗. 好多都 in 咗. 我只係收到一封寫住"另函通知面試日期" 真係好失望. 如果唔收細b 就唔好叫人申請啦. ...

I sent the letter in July and received the note that the interview will be scheduled later.......心急死....

原帖由 beansan 於 09-10-16 16:33 發表
我同您都係一樣, 只係收到YORK說會另約面試.

培正未收到.

我都報了york,但未知幾時in有朋友話好似係分3輪in,所以遲些應該會通知掛

其實 york 到底係由幾時開始 in 架? 有位媽咪話 york 已經收佐佢個女.....甘係唔係好早已經 in 佐第一批小朋友喇? 佢地好似一直都無截止甘...

我張 form 好似係8月尾寄既, 上星期收到信要 16/10 即明天 in

原帖由 Karen2009 於 09-10-17 00:32 發表
其實 york 到底係由幾時開始 in 架? 有位媽咪話 york 已經收佐佢個女.....甘係唔係好早已經 in 佐第一批小朋友喇? 佢地好似一直都無截止甘...

我張 form 好似係8月尾寄既, 上星期收到信要 16/10 即明天 in ...

yes 我都收到培正信.
york 我8月send,今日去簡介會,明天in 4pm

york 都無寫明幾時截止....近排先寄...收到另函通知in 咩有簡介會??? 無通知有!!!!
原帖由 0226 於 09-10-17 00:43 發表

yes 我都收到培正信.
york 我8月send,今日去簡介會,明天in 4pm

我想問寄信去拎申請表,封信係要寫咩架?

No need to write anything in the letter, just attach the necessary document and the stamped return envelop.  You may check it from their web.

原帖由 sister4 於 09-10-19 16:01 發表
我想問寄信去拎申請表,封信係要寫咩架?

原帖由 daisyk 於 09-10-19 18:11 發表
No need to write anything in the letter, just attach the necessary document and the stamped return envelop.  You may check it from their web.

Thank you!我仲以為要寫d咩添

我想問下收到培正回信既 mami 係幾時寄出呢?因為我仲未收到啊Thanks!

我都係未收到呀!! 要唔要打去問下?

原帖由 snakeson 於 09-10-20 11:34 發表
我都係未收到呀!! 要唔要打去問下?

我打電話去問,佢叫我再寄過,話可能寄失左
不如你地都打去問下,睇下係唔係都一樣咁答 ?

i just rec'd the letter from them yesterday, u can wait few more days.....

醒目開學勳章

我係10月14日寄的,
大約是10月17日收到信~
‹ 上一主題|下一主題