用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 問: 2E 班10月15日功課
go

問: 2E 班10月15日功課 [複製鏈接]

今日阿仔冇返學, 請問有冇家長知以下係咩黎呢?

ENG: SPELL DICT 11-12... ??? 即係邊度11-12 呀?  

VA: MY FLOWERS ??? 即係要做乜?  

中文: 生記?  係咪好似英文咁自己要諗個TOPIC 寫?

唔該晒, 麻煩晒... !!!!
   0    0    0    0

Hi, goodbaby,
今年阿仔讀2A, 功課應該都係差唔多掛.
1) Spell dict. 星期二默書應該都係叫溫書. 11,12就真係唔知咩意思.
2) VA My flower 就係老師比左張黑色畫紙, 另外有d彩紙+自己油顏色既畫紙, cut d 圖案做花貼上黑色畫紙上.
3) 中文(生記) 係之前的一本週記改左做生活記錄, 今次阿仔topic係: 我要做個好孩子, 唔知你果班有無唔同. ^^

原帖由 HappyMatthew 於 09-10-16 18:42 發表
Hi, goodbaby,
今年阿仔讀2A, 功課應該都係差唔多掛.
1) Spell dict. 星期二默書應該都係叫溫書. 11,12就真係唔知咩意思.
2) VA My flower 就係老師比左張黑色畫紙, 另外有d彩紙+自己油顏色既畫紙, cut d 圖案做花貼 ...

Thank you so much for your great help Happy Matthew.

原帖由 HappyMatthew 於 09-10-16 18:42 發表
3) 中文(生記) 係之前的一本週記改左做生活記錄, 今次阿仔topic係: 我要做個好孩子, 唔知你果班有無唔同. ^^

2E  班題目相同
‹ 上一主題|下一主題