用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09/10 K1D class
樓主: HarveyF
go

09/10 K1D class [複製鏈接]

thx!! 我見學校d通告亂side 呀, 全部都變o左做3益o個張pe 3 通告!!

原帖由 HarveyF 於 09-11-25 09:40 發表
Any other things request by teacher to bring to school, its so quiet these days.

HELLO 你地好!
我今日先見到呢個標題, 好開心見到你地,
我個女無同我講過要帶野返學校,
死啦, 都唔知學校係唔係考佢地.

我想問吓你地, 你地D小朋友係咪每日都會同你地講學校發生過咩事.

原帖由 kinglau512 於 09-12-1 17:49 發表
HELLO 你地好!
我今日先見到呢個標題, 好開心見到你地,
我個女無同我講過要帶野返學校,
死啦, 都唔知學校係唔係考佢地.

大家有冇機會E-MAIL聯絡吓,
因為我都好想跟你們談談她們在學校的情況,
而家咩都唔知道.

是啊,我的仔不會經常同我講學校發生的事情的。
你會參加這星期的運動會?

請問有沒有小象二組的小朋友?我的仔經常提到幾個小朋友的名?

HarveyF,
我囝囝話佢剛由小兔組轉到小象組. 但我唔知有分一或二組wor! 我囝囝叫廖梓竣呀.

我都想約K1D同學仔及家長出嚟見吓面,認識吓.將來可多些聯絡.有冇興趣呀?預計1月某一個星期六或日.

原帖由 HarveyF 於 09-12-2 11:28 發表
請問有沒有小象二組的小朋友?我的仔經常提到幾個小朋友的名?

hihi...
我個女巧嵐, 係小象二組架, nice to meet u all

我仔係羊咩組, 叫做林思衍!

好開心在這裡見到你們,等我問下明翰認識唔識巧嵐先。

jackjackb:
好啊,我等你攪啦!

但是你知唔知點解轉組,是唔是定期會轉下, 認識新朋友.

原帖由 jackjackb 於 09-12-3 09:50 發表
HarveyF,
我囝囝話佢剛由小兔組轉到小象組. 但我唔知有分一或二組wor! 我囝囝叫廖梓竣呀.

我都想約K1D同學仔及家長出嚟見吓面,認識吓.將來可多些聯絡.有冇興趣呀?預計1月某一個星期六或日.

...

我呢個星期六唔去運動會阿, 爸爸帶佢去,
因為我要長週要返工.

我好想同大家聯絡吓

原帖由 HarveyF 於 09-12-2 11:22 發表
是啊,我的仔不會經常同我講學校發生的事情的。
你會參加這星期的運動會?

好吖, 出來傾吓
各位好!!!!!!

係呢點解會轉組?, 我個囡囡都係小兔組,
我今晚再上來同你們傾

原帖由 jackjackb 於 09-12-3 09:50 發表
HarveyF,

...

我個女叫鄭睿琳, 係小羊二組. 她跟思衍一齊坐, 幾fd.
基本上分小兔 (1) (2) 組 / 小羊 (1) (2) 組 / 小象 (1) (2) 組. 出來吹吹水也好wor.
不如係facebook 開個group放便check 及update 快d. okay?

我唔知點解轉組. 我估可能同組同學太多嘢講.所以老師同佢地轉組.
我星期六要返工,但為了參加多d學校活動,今個星期六運動會我會請假去.
我等我開個topic約大家出嚟gathering.

原帖由 dora611 於 09-12-4 13:36 發表
基本上分小兔 (1) (2) 組 / 小羊 (1) (2) 組 / 小象 (1) (2) 組. 出來吹吹水也好wor.
不如係facebook 開個group放便check 及update 快d. okay? ...

好吖,不如你add我
我e-mail address:
[email protected]

原帖由 dora611 於 09-12-4 13:36 發表
不如係facebook 開個group放便check 及update 快d. okay? ...

原帖由 kinglau512 於 09-12-6 19:08 發表
好吖,不如你add我
我e-mail address:
[email protected]

HI, 我女女子晴, 小羊2組, 佢同屈凱琳最friend

弊la, 我問親呀思衍, 你d同學仔問咩名, 佢都答我:唔記得, 叫同學仔lor!!

你話死未!!

dora611,

您開了facebook group未呀?
‹ 上一主題|下一主題