用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 lego 書包ok嗎?
go

lego 書包ok嗎? [複製鏈接]

用緊spi書包, 但係都覺得好重. zeven又賣囇.  唔知lego得唔得?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

zeven賣囇??!!

Lego書包也不錯,你可去 Sogo 看看。

原帖由 eileenycm 於 09-10-15 11:43 發表
用緊spi書包, 但係都覺得好重. zeven又賣囇.  唔知lego得唔得?

原帖由 eileenycm 於 09-10-15 11:43 發表

Okay,  夠輕身﹗

囝囝個lego書包P1用到依家(P2)仲用緊, 比spi 輕, 又come用!
另外 Dr Kong 都幾好用 (同學仔媽咪說的)

lego包好好用,好輕,我女都係由小一用到而家小二,好耐用,我女係用舊款,所以可以放在地上當小櫈坐。今年阿仔小一,都老遠走去sogo買番一個俾阿仔用,又係坐港鐵時,當小櫈坐呀!

請問大約係咩價錢? 我都有睇過Dr. Kong, 不過我覺得仲重過spi

今年在書展買了一個 lego諗住給細仔開學用, 但細仔唔鐘意, 說不好背, 寧願用哥哥一年班的舊書包.  諗住比大仔用, 大仔只係用左半個朝早, 回來就話可否不用.  所以最後大仔用 SPI, 細仔用哥哥的舊書包.  LEGO 那一個暫時 pack 起了, 看看遲一點他們會否用.

不過 lego真是很輕身, 但最重要是小朋友是否用得舒服.

至於 Dr. Kong, 挺身那些我沒有用過, 但軟身但都是上學款的就不見意給小朋友上學用, 因為我自己都用緊, 我只是用來返工, 所以不會裝太重的東西, 但一對背帶, 越用越薄..真是奇怪.

http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 蘇蘇 於 09-10-15 23:51 發表
今年在書展買了一個 lego諗住給細仔開學用, 但細仔唔鐘意, 說不好背, 寧願用哥哥一年班的舊書包.  諗住比大仔用, 大仔只係用左半個朝早, 回來就話可否不用.  所以最後大仔用 SPI, 細仔用哥哥的舊書包.  LEGO 那一個 ...

請問是哪一個牌子呢?

請問 lego 賣幾多錢呢? 宜家有冇減價呢?

是去年在吉之島買的新幹線書包.

原帖由 chan803 於 09-10-16 10:13 發表

請問是哪一個牌子呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

i buy in in ToyR us .
my son is P2. it is light and compact !

我個仔剛上P1. 由幼稚園訂購左SPI書包. 都覺得十分之好用. 而且由幼稚園集體訂購仲有提供折扣添.

原帖由 eileenycm 於 09-10-15 23:25 發表
請問大約係咩價錢? 我都有睇過Dr. Kong, 不過我覺得仲重過spi

我女的lego是於08年5月在一田買,只係$120。到今年5月到sogo買,就要$238,不過係特價的價錢,而家我諗都起碼要$300呀!
‹ 上一主題|下一主題