用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思幼稚園今日interview.貼紙星比小朋友代表?? ...
樓主: elisliu
go

啓思幼稚園今日interview.貼紙星比小朋友代表??

我係in 3:00pm,其實我都覺得咩色星星係無特別意思,佢都無須多此一舉la,sticker我行出門口都嚟手就掉,如果宜家有人同你講佢個仔上年粒星星又同你同色and又收左佢,可能你會好開心,但如果touchwood結果相反,可能仲唔開心!等個幾星期姐,平常心!祝大家好運!

原帖由 mokstick 於 09-10-12 01:25 發表
我係in 3:00pm,其實我都覺得咩色星星係無特別意思,佢都無須多此一舉la,sticker我行出門口都嚟手就掉,如果宜家有人同你講佢個仔上年粒星星又同你同色and又收左佢,可能你會好開心,但如果touchwood結果相反,可能仲唔開 ...
好奇心姐..你in3點係唔係報下午班呀??

我填form係am class,老師問我係咪只考慮am,我話下午都考慮!
係咁夜都咪訓,係咪擔心緊小朋友考k1 d野呢?我之前都有失眠!你嚟緊仲要in邊間ar?我next week in stafford!

原帖由 mokstick 於 09-10-12 01:44 發表
我填form係am class,老師問我係咪只考慮am,我話下午都考慮!
係咁夜都咪訓,係咪擔心緊小朋友考k1 d野呢?我之前都有失眠!你嚟緊仲要in邊間ar?我next week in stafford! ...
唔係....我無擔心過..順其自然啦!!未有等緊york通知

我都係報下年k1....我覺得好奇怪....why 有d人有得in...有d 冇....就算冇得in都應該有回覆....咁我打過電話去問.....原來佢地分2次in....第一次(即10/10)係in之前報過n1果d小朋友...第二次佢話會在11月舉行....而我囡囡佢話遍咗在第二次in....
i hope can help u la....

原帖由 paklok 於 09-10-11 01:04 發表
請問一下,
我家小朋友亦申請下年度K1,
但見其官網寫, 該於11月份interview,
而我亦未有收到通知約見,
請問你們面試的是邊區幼稚園和咩級別?
ths a lot!

但係我仔無讀過nursery,都係10/10 in!

我想講,我係最早果批in的,我個女得果粒星星係黃色呀!

我只係想知,老師係咪個個都會問上午班or下午班的問題呢?

老師有問我,我筨佢pm class 都考慮,我估佢就算收我仔,都應該5會am class,because我仔係細仔,0710,am class 多數係d大仔同佢地d n班生!

原帖由 maywaibb 於 09-10-12 10:55 發表
我都係報下年k1....我覺得好奇怪....why 有d人有得in...有d 冇....就算冇得in都應該有回覆....咁我打過電話去問.....原來佢地分2次in....第一次(即10/10)係in之前報過n1果d小朋友...第二次佢話會在11月舉行....而我 ...
我都無報過n1喎!我就係10月10日上午10:30in小朋友in完有聽校監趙鈞鴻博士介紹本園佢話係10月19日有結果

你小朋友係大b or 細b ar?

my daughter said thank you and bye bye, but she didnt get any stars at all...hahaha

原帖由 mokstick 於 09-10-12 13:31 發表
你小朋友係大b or 細b ar?
我個仔係細b呀.......都係10月..同你一樣.你個仔多唔多講嘢呀..我個仔唔多講..見miss唔出聲..只係講謝謝..byebye

我女係0708,咁係大定細?

個staff 真係咁同我講.....可能我囡囡係細b (11/07)所以in遲d

原帖由 chumi 於 09-10-12 11:50 發表
我想講,我係最早果批in的,我個女得果粒星星係黃色呀!

我只係想知,老師係咪個個都會問上午班or下午班的問題呢?
miss都有問我上午班都幾滿如果下午班你會唔會考慮

我個仔都有話俾miss知佢叫咩名同byebye,但佢好串ga,miss同佢講野,佢x住人把咀,叫佢玩下積木,佢就係咁玩lego積木個到門,玩玩下又有隻蚊嬲住佢,搞到佢要坐上我到玩,但之後佢都有玩積木,仲砌到高過自己,同老師叫佢收番d積木,佢都有做,最後佢byebye立即走人!我早左30mins到,諗住俾佢玩下,但晒到死,我個仔成日想走去講座間room到涼冷氣,佢好像對啟思playground無咩興趣咁,in完後我x講座,c6湊佢,佢就發din,大cry,如果in4點幾個場的mami,可能知邊個係我個仔!haha!

原帖由 mokstick 於 09-10-12 15:33 發表
我個仔都有話俾miss知佢叫咩名同byebye,但佢好串ga,miss同佢講野,佢x住人把咀,叫佢玩下積木,佢就係咁玩lego積木個到門,玩玩下又有隻蚊嬲住佢,搞到佢要坐上我到玩,但之後佢都有玩積木,仲砌到高過自己,同老師叫佢收番d ...
我個仔in完之後都想入番去個room.佢覺得入面有好多玩具玩haha...in完後我老公帶去返到企我留底聽講座...真係廢話,校監話今年收到1800張form只收上午50下午50

醒目開學勳章

我個仔係細B (0712) & 冇報過N1都係IN 10/10喎....但老師俾佢果粒唔係星星, 係紅色圓點.

啓思幼稚園今日interview.貼紙星比小朋友代表??

我覺得每个学生都會問Am or Pm Class.
星星亦不代表什麼因有D:紅,橙,黃,綠,金,銀.colour星都有出現,各位不要太緊張.平常心啦...........

The teacher did not ask me about am or pm class.