用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思幼稚園今日interview.貼紙星比小朋友代表?? ...
go

啓思幼稚園今日interview.貼紙星比小朋友代表??

我個仔今日interview.miss問完我小朋友問題之後會比1粒貼紙星貼係我個仔件衫..有3種顏色..銀色..綠色..紅色..
唔知代表怎麽呢??有無家長知道..thank you

原帖由 elisliu 於 09-10-10 22:57 發表
我個仔今日interview.miss問完我小朋友問題之後會比1粒貼紙星貼係我個仔件衫..有3種顏色..銀色..綠色..紅色..
唔知代表怎麽呢??有無家長知道..thank you

我覺得應該無特別意思,我都係今日in,睇下佢會5會say thank you!我粒係橙色!

thank you....

醒目開學勳章

請問一下,
我家小朋友亦申請下年度K1,
但見其官網寫, 該於11月份interview,
而我亦未有收到通知約見,
請問你們面試的是邊區幼稚園和咩級別?
ths a lot!

[quote]原帖由 paklok 於 09-10-11 01:04 發表
請問一下,
ths a lot! [/
K1 NEXT YEAR
KLN TONG 律倫街

我上年考n班(九龍塘) interview 後比咗粒橙色. 結果係唔收.. 連 waiting list 都冇份. 可能今年轉咗. 一切都要等封信的回覆. 用平常心呀. 當見識吓. 唔係真係死好多細胞. 因我上年都淨係報咗啟思一間. 知道要 interview 好多晚都瞓唔著.  我今年報 K1 都冇再報啟思了.

原帖由 mokstick 於 09-10-11 00:35 發表

我覺得應該無特別意思,我都係今日in,睇下佢會5會say thank you!我粒係橙色!

yes, 你說得對,我小朋友現在讀緊N1, 上年都係今.
K1係遲D interview,因為學校都係要睇N1有幾多小朋友會繼續而決定K1有幾多位

我哋10月10日in九龍塘律津街啓思幼稚園
係報讀下年k1

10月10日

原帖由 linglingng 於 09-10-11 01:30 發表
我上年考n班(九龍塘) interview 後比咗粒橙色. 結果係唔收.. 連 waiting list 都冇份. 可能今年轉咗. 一切都要等封信的回覆. 用平常心呀. 當見識吓. 唔係真係死好多細胞. 因我上年都淨係報咗啟思一間. 知道要 interv ...
咁唔知銀星同綠色代表??

原帖由 mokstick 於 09-10-11 01:26 發表
[quote]原帖由 paklok 於 09-10-11 01:04 發表
請問一下,
請問你們 ...
我哋10月10日in九龍塘律津街啓思幼稚園
係報讀下年k1

我地係in正校, 個老師話in完正校先會in其他分校。

原帖由 paklok 於 09-10-11 01:04 發表
請問一下,
ths a lot!
我的blog: http://hk.myblog.yahoo.com/oiluen/
我囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

我地in4點9.  但冇問過小朋友問題喎 ?  剩係叫小朋友攞玩具玩. 老師在傍邊觀察. 跟住就比貼綠色貼紙比我仔.

同埋我見個個小朋友或家長都係貼綠色貼紙架.

evawa, 你小朋友係in K1 or n1??

原帖由 chumi 於 09-10-11 23:22 發表
evawa, 你小朋友係in K1 or n1??

chumi,  k1

老師有個別問家長嗎?

老師有問我小朋友平日係咪自己一個人玩多,有無兄弟姊妹陪佢玩,之後老師話我小朋友比較慢熱,最後老師問我係咪只考慮上午班,我就話下午班都考慮!我見in我個仔之前個小朋友都係同我一樣係橙色星星!

其實我覺得星星color係無咩特別意思。。。
mokstick,你幾點in?

原帖由 chumi 於 09-10-11 23:37 發表
老師有個別問家長嗎?
無喎...........

原帖由 chumi 於 09-10-12 00:15 發表
其實我覺得星星color係無咩特別意思。。。
mokstick,你幾點in?
我覺得星星有特別意思,因為老師手上有三種顏色星星,而我同房in小朋友他是睇情況而比小朋友唔同顏色星星.我發覺老師手上最多係橙星.最少係銀色..我估係有特別意思.因為巳經in完無需要多此一舉.所以如上年有考啟思貼銀星或綠星家長有何結果呢????

原帖由 elisliu 於 09-10-12 00:58 發表
我覺得星星有特別意思,因為老師手上有三種顏色星星,而我同房in小朋友他是睇情況而比小朋友唔同顏色星星.我發覺老師手上最多係橙星.最少係銀色..我估係有特別意思.因為巳經in完無需要多此一舉.所以如上年有考啟思貼銀 ...

我仔上年都係橙星,收了.我相信都係睇下小朋友會否說多謝