用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 報左直資又有交首輪0既家長
樓主: catw88
go

報左直資又有交首輪0既家長 [複製鏈接]

原帖由 ShinTeresa 於 09-10-11 17:45 發表
有邊個冇幫自己小朋友報直資架 

好多人都無報直資架, 我就係其中一個.
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

我就少少地報左三間,今日見埋最後一間了。

原帖由 kikiboy 於 09-10-11 17:50 發表

好多人都無報直資架, 我就係其中一個.

我都係考兩間直資又交首輪o既家長,
如果家姐入到首輪津小,可以益埋細佬,
三年後唔駛再煩,因為細佬係金豬b,嗰年實超大競爭,
但係直資嗰間啱家姐性格多啲,又係全英普教學....

總之依家,直資考到又煩,考唔到又煩.
首輪派到又煩,派唔到又煩...

慘過自己讀!!
Honeybaby Yan Yan

原帖由 littlefaith 於 09-10-10 15:20 發表

Hi, muima,

Yes, my daughter is studying in LLC. How about yours?

hi littlefaith,

yes, she is also studying at pm class of LLC in Diamond hill and we will only apply 2 private school. hope she will get the offer from either 1 of them

我都係報咗2間直資和交咗首輪表格嘅媽咪,我都好緊張但現在無得諗la,等結果再算!

Do anyone know if we apply the private school and can we also join the 1st round government school.  Thanks.

same with me!津小個間出名功課多, 唔啱大小姐, 直資嗰間又太遠, 又驚細佬到時考唔到...
原帖由 小茹 於 09-10-11 21:54 發表

首輪 ...

其實首輪自行收生幾時公佈? 如果直資收咗, 首輪就會自動取消的嗎?

首輪自行收生係11月23日公佈,如直資已收又交左留位費 ,首輪會自動取消

原帖由 Apple011 於 09-10-12 15:03 發表
其實首輪自行收生幾時公佈? 如果直資收咗, 首輪就會自動取消的嗎?

醒目開學勳章

好多間直資都好好架就算出左結果,佢地都會首輪出左派位至要家長去交留位費. 好有名果幾間都係咁.
原帖由 Apple011 於 09-10-12 15:03 發表

醒目開學勳章

原帖由 小茹 於 09-10-11 21:54 發表

首輪 ...

同我個 case 一模一樣... 不過是但有邊收都好感恩啦,最怕直資考唔到,首輪入唔到,派位又派得唔好...

原帖由 googoo 於 09-10-13 12:19 發表

同我個 case 一模一樣... 不過是但有邊收都好感恩啦,最怕直資考唔到,首輪入唔到,派位又派得唔好...

浸小就唔係 lu ,十月十二日 (昨天) 就要決定交唔交留位費 ...........

最怕的,就是放棄0左直資0的 offer 後,但係首輪又派唔到。
‹ 上一主題|下一主題