用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

數測..... [複製鏈接]

隔離班有20人唔合格,部分係4字頭情況慘烈.卷係老師出,書係佢教.最大的問題係d老師唔覺得有問題.

計分
   3    0    0    0

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

重手/唔合格/40幾分/50幾分,响呢度都唔係第一次聽。我地小二0個時,有一次英測都領教過。出poem, 仲難理解過passage形式既comprehension。

我家大小姐總算合格,但係有小朋友唔合格,喊住放學。

原帖由 candy_kent 於 09-10-8 14:41 發表

Rattie,
嘩成一半人以上都唔合格........好慘烈呀 !  

YongXin
我記得亞囡3中測,收卷時,即刻有幾個喊左出嚟,因為未做哂份卷.當時監堂老師話,駛乜喊,大把人陪!有人平時攞開A嘅都跌到去D.記住你囡要寫快d.句子唔識就 next.咪囇時間.僅記.

Rattie
原帖由 YongXin 於 09-10-8 15:37 發表
重手/唔合格/40幾分/50幾分,响呢度都唔係第一次聽。我地小二0個時,有一次英測都領教過。出poem, 仲難理解過passage形式既comprehension。

我家大小姐總算合格,但係有小朋友唔合格,喊住放學。

...

係咪高年班份卷難好多,深好多?
亞女話佢班上有好多9字頭....(小二)

級級玩法唔同.不過如果今容易,下次就會d,因為有buffer去拉低d.就可以identify d outstanding students,不至於太多人唔及格.啦,邊有班位

亞囡話好,考試應該會淺d.

醒目開學勳章

我地小三今次茅重手,(暫時)又過一關

不過都成7版F4紙,32題,TSA形式,出吓呢種出吓0個種,題種跳來跳去,有0的題目都幾翹口;學年第一次測所以多問“已有知識”(真係愛C呢個字眼既0者)。。。

各位師妹要注意, 每次數測都會測返以前d知識, 唔好淨溫眼前既野, 例如p.5會測返p.1-p4已有知識, 雖然唔難, 但好多時d大小姐就响度失分(越淺就越大意).
‹ 上一主題|下一主題