用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 請問屯門有邊幾間幼稚園最好
go

請問屯門有邊幾間幼稚園最好

請問屯門有邊幾間幼稚園最好呢?

我都係住屯門,都係唔知邊間好,真頭痛.

原帖由 宇宇 於 09-10-9 13:48 發表
我都係住屯門,都係唔知邊間好,真頭痛.

妳係米都係 10年入讀架? 其實好睇妳想入邊間小學就再睇邊間幼稚園囉?

係啊,出年K1,我有D想比小朋友入保良局的幼稚園.

你好, 我囡囡都係2010讀KI.
依家開始留意幼稚園資料...啟思, 保良局田家炳, 易貴芳, 救世軍, 但係唔知好唔好...
你們有冇打算比小朋友讀聖公會既幼稚園呢?
另, 我打算比小朋友讀N1,仁愛堂田家炳係首算, 其次係救世軍
原帖由 宇宇 於 09-10-14 11:36 發表

如果家庭經濟環境許可, 我會推薦加洲天地幼稚園, 很後悔到囡囡K2才發現這間學校
Prudence is my Treasure. She was born on 04 Nov 2004~ p:-Dq

原帖由 yamichung 於 09-11-2 21:16 發表
如果家庭經濟環境許可, 我會推薦加洲天地幼稚園, 很後悔到囡囡K2才發現這間學校

點解呢?

加洲 在邊到呀 屯門
k1 即是 什麼呀 *現在班名稱不太清楚呀

亞仔讀緊聖彼得堂讀得好開心,日日都笑住走,老師有愛心,有責任,學校地方夠大夠乾淨,校長好接受家長意見,有時間可以上學校綱址睇下,只要打SPCKG就睇到

我都推薦保幼.我囡係大囡,所以全部去in的幼稚園都收,但我最後都係選咗保幼,今年9月開學lu
原帖由 宇宇 於 09-10-14 11:36 發表
[fly]唔經唔覺阿囡就快謮小一la,大個囡lu.[/fly]