教育王國

標題: 體育套裝 [打印本頁]

作者: YuHangMum    時間: 09-10-6 15:11     標題: 體育套裝

各位家長:

想知道那套體育套裝的長褲是否在冬天可以穿著上體育課呢? 謝謝!

小一家長
作者: Teresa    時間: 09-10-6 16:38

可以.  

冬天PE衫都係用番夏天既短褲, 但係如果覺得凍, 可以著學校Track suit既長褲當PE褲, 上身可以著短/長袖PE衫, 再凍既話又可以加埋件Track suit既風褸.
作者: YuHangMum    時間: 09-10-7 12:25

Thank you very much!

Another question:
Received the first-term test time table, there was only show GS subject in one section on 22/10.  Is it means that GS1 and GS2 test on same section?  Thank you!

原帖由 Teresa 於 09-10-6 16:38 發表
可以.  

冬天PE衫都係用番夏天既短褲, 但係如果覺得凍, 可以著學校Track suit既長褲當PE褲, 上身可以著短/長袖PE衫, 再凍既話又可以加埋件Track suit既風褸. ...

作者: HuiTung    時間: 09-10-7 12:52     標題: 回覆 1# YuHangMum 的文章

Yes.  Tests on GS1 & 2 in 35 mins.
作者: YuHangMum    時間: 09-10-7 14:31

Thank you Teresa & HuiTung very much!!

原帖由 HuiTung 於 09-10-7 12:52 發表
Yes.  Tests on GS1 & 2 in 35 mins.

作者: phoebelau    時間: 09-10-10 13:43

HI! YUHANGMUM:
我仔仔話同你仔仔係同班同學仔呀! 佢叫ISAAC!
NICE TO MEET U HERE
作者: oknsca    時間: 09-11-18 19:32

想問體育套裝是否未派發?我仔都未收到!?
作者: Teresa    時間: 09-11-18 22:33

原帖由 oknsca 於 09-11-18 19:32 發表
想問體育套裝是否未派發?我仔都未收到!?

未派呀!
作者: oknsca    時間: 09-11-19 13:32

咁上P.E下身可以著其他長褲嗎?唔該晒

作者: Teresa    時間: 09-11-19 14:32

原帖由 oknsca 於 09-11-19 13:32 發表
咁上P.E下身可以著其他長褲嗎?唔該晒

我又未試過呀! 通常我都係叫個仔著短袖PE衫o係入面, 外面加件長袖PE衫, 跑到熱就可以除左件長袖.

不過如果你真係想, 可以試下比條完全深藍色既運動褲佢頂住當先, 再o係Handbook簽番個名寫低係因為低過12c又未有track suit, 老師一般都唔會太嚴既.
作者: phoebelau    時間: 09-11-19 16:25

TREASA:
想請問P.E. 堂當天可否著住套track suit返學?
原帖由 Teresa 於 09-11-19 14:32 發表

我又未試過呀! 通常我都係叫個仔著短袖PE衫o係入面, 外面加件長袖PE衫, 跑到熱就可以除左件長袖.

不過如果你真係想, 可以試下比條完全深藍色既運動褲佢頂住當先, 再o係Handbook簽番個名寫低係因為低過12c又未有tr ...

作者: Teresa    時間: 09-11-19 16:51

原帖由 phoebelau 於 09-11-19 16:25 發表
TREASA:
想請問P.E. 堂當天可否著住套track suit返學?

唔可以著住返學, 但係可以帶埋返學, 上PE堂著.
作者: phoebelau    時間: 09-11-20 00:20

Thank you Teresa!
不過套衫未派, 聽日都未有得著, 我諗佢地跑來跑去都唔會太凍既 :)
原帖由 Teresa 於 09-11-19 16:51 發表

唔可以著住返學, 但係可以帶埋返學, 上PE堂著.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5