用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 校車服務安排真差...
樓主: scmail
go

校車服務安排真差...

我都想知我地仲可以點樣搵校車...係咪可以自組...唔係到時有咩問題...又係投訴無門

自組校車都係一個辦法.
你地住邊?我住九龍灣.

我住TKO...不過要睇下幾多小朋友家長肯自組...仲要有門路搵校車...仲有要就地區..唔係太遠又要去唔同point...又係車程好耐先返到學校同屋企...好煩...
唔知有無人有呢啲經驗?

原帖由 JackieEE 於 09-12-1 18:01 發表
cheque
我搞錯了, 原來係收左我仔pm, 而唔係am呀......
你有無識啲家長係青衣上車而係pm class, 知道pm既情況呢?

Hi JackieEE,我個仔都是pm,我地又係青衣上車,如果你有私人(非學校那間)校車資料,可以pm 我嗎?

Thank you!

Hi bellabella_oh

如果有我pm你啦, 啲人comment話差, 不過我知唔同地區唔同私機同ee, 我見 http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2115801&extra=page%3D1### 佢都話青衣架車ok, 我諗住試下搭先, 唔好既再打算, 但都會問下其他保母車, 不過始終校車會比保母車好, 校方有咩事或特別安排都只會通知自己校車架咋.

原帖由 bellabella_oh 於 09-12-11 10:09 發表

Hi JackieEE,我個仔都是pm,我地又係青衣上車,如果你有私人(非學校那間)校車資料,可以pm 我嗎?

Thank you!

原帖由 fineday 於 09-12-2 09:48 發表
hi Barbielee,

we live in TW as well, and very likely my gal 'll study in SN next yr.  can u pm me the info of the school bus?  is the bus run by school or other 褓母車? how much?

thanks a lot. ...

HI FINEDAY

我已PM左你喇, 你可以CHECK下啦, 我地條線司機同校車EE都好好, 上午個EE雖然無咁LIKE但都好盡責, 放學個EE又LIKE同好照顧我小朋友, 見我個仔熱同佢抹汗同用手巾/紙巾攝背脊(係時常唔係一次半次), 有時又請小朋友食野, 我個仔好鍾意佢呢, 我地條線算好好喇, 你可以放心~

回覆 26# Barbielee 的文章

Dear Barbielee,

my son will study in sn soon, can u also pm the school bus detail/contact no for me? thanks a lot

Dear Barbielee

me too me too, PM class.

Thanks thanks thanks... Yuto papa

Hi Manyui & BBHome

我小朋友係返AM既, 上校車時間8:15am(無數過係18定24坐位), 落車時間12:15pm係大車旅遊巴, 有安全帶, 車費$830, 所載既KG學生有SN YORK同STAFFORD(我只見哩3間)~

I want have the school bus details,
please pm to me too,

Many Many..............Many Thanks!

lenny1130, 我都係住TKO, 囡囡明年讀am class
我不太明白, 係唔係可以由學校安排校車 or 自組校車呀?

please please PM me as well, my girl will study in SN soon  
原帖由 Barbielee 於 09-12-16 18:56 發表

HI FINEDAY

我已PM左你喇, 你可以CHECK下啦, 我地條線司機同校車EE都好好, 上午個EE雖然無咁LIKE但都好盡責, 放學個EE又LIKE同好照顧我小朋友, 見我個仔熱同佢抹汗同用手巾/紙巾攝背脊(係時常唔係一次半次), 有時 ...
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

簽名被屏蔽

我已PM左喇, 你地CHECK下啦, 希望幫到你地啦~

醒目開學勳章

原帖由 Barbielee 於 09-12-18 17:39 發表
我已PM左喇, 你地CHECK下啦, 希望幫到你地啦~

Barbielee , pls also PM me, thanks

原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-12-19 16:37 發表

Barbielee , pls also PM me, thanks

PM左, 你CHECK下啦~

Hi lovepooh,
我都係住九龍灣,返pm,你小朋友係未會坐校車?
如係我地可以約埋一齊喎.

原帖由 lovepooh215 於 09-12-18 16:30 發表
我都係住九龍灣, 明年返pm.

Thanks for yr pm.

Barbielee,

唔知你可唔可以都PM我有關校車既資料...希望到時有咩問題都可以有得揀坐另一間...唔該晒呀~~~