用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 校車服務安排真差...
go

校車服務安排真差... [複製鏈接]

本人非常不滿:
想問問你們的路線有冇問題?
我們的路線差得很,我搭校車要行兩條街先可上落車, 我打去其他學校問校車我屋苑應在那裡上落...回覆都在附近...跟學校反映又不理會...打去景棠又唔回覆, 還叫你自己揾街車!

我小朋友今年沒有join學校景棠校車...而join了同york的校車...而且校車叔叔好好, 但昨日收到york的媬娒車負責人打來...所有與york一同搭的校車都要取消, 不可以與其他學校一起搭, 如果現與york一起搭校車的家長...請留意

景棠校車服務很差,希望收集各家長意見一起向校方反影!請各位留車号,不滿的原因,改善提議!

0    0    0    0

我都極之不滿,
由原先0820上車, 依家掟番我去坐景棠車但要0735上車,
我住九龍東去九龍塘啫, 要成一個半鐘,
it's really crazy and impossible,
咁點算?有冇人有保母車介紹?

]

似乎住何文田,九龍城區的校車很煩

簽名被屏蔽

Dear bebe,

Same with you, the first day 0840 go to school bus, but next day request my son 0740 go to school bus, I live in Kowloon Bay, total 1 and half hours reached to SN.

CandiceMami

原帖由 bebe女 於 09-10-8 23:36 發表
我都極之不滿,
由原先0820上車, 依家掟番我去坐景棠車但要0735上車,
it's really crazy and impossible,
咁點算?有冇人有保母車介紹? ...

I totally agree with you. 景棠根本只顧校車的路線...唔會理會家長的感受及接送小朋友的安全...而且無法監管校車, 總之一句真慘...

原帖由 bebe女 於 09-10-8 23:36 發表
我都極之不滿,
咁點算?有冇人有保母車介紹? ...

hi, CandiceMami,

1.5 hrs in the school bus, everyday goes to picnic mea~
it's unreasonable.

原帖由 CandiceMaMi 於 09-10-9 10:55 發表
Dear bebe,

Same with you, the first day 0840 go to school bus, but next day request my son 0740 go to school bus, I live in Kowloon Bay, total 1 and half hours reached to SN.

CandiceMami
...
]

1.5hrs車程假如我住得遠我心甘命抵, 但同一九龍區喎,
真係十分不合理亦難以接受.

原帖由 scmail 於 09-10-9 15:52 發表
I totally agree with you. 景棠根本只顧校車的路線...唔會理會家長的感受及接送小朋友的安全...而且無法監管校車, 總之一句真慘...
]

Dear ALL MAMI

我係住荃灣, 仔仔返學上落車時間同褓母既態度 都係滿意既(上車8:15落車12:15), 我試過跟校車路線, 大概8:40或8:45到就返到學校...聽見你地遇上哩d問題, 都覺得真係好差, 作為一個媽咪, 更係想有一個安全同合理時間上落車啦, 因要小朋友早起後去搭車返學, 雖然時間唔算太長, 但佢合作就無問題囉, 唔合作既時間就會好趕, 最弊就係唔合作多呢, 如果上車地點遠而又趕上校車就真係好危險, 而家天氣重未凍咋喎, 冬天重難叫起身呢, 如果太早真係好慘呢, 重未計佢地如果病完返學坐太耐車既話, 可能會嘔...咁樣真係好多不便, 再加上咁既態度, 真係好激氣

hi Cheque

請問你在青衣那一屋苑上車呢? 因收到sn信收了囝囝, 但有些擔心校車問題, 如果好似你咁8:25先上車就多好了, 唔使一早上車遊車河, 不過唔知上唔上屋苑平台呢, 見有啲家長說要行兩條街, 如果打風落雨太曬都好麻煩, 因有另一間kowloon tong kindergarten 話我知上車時間around 7:40, 但都係返9點, 相差成45mins, 嚇親喔.

原帖由 cheque 於 09-10-9 10:25 發表
似乎住何文田,九龍城區的校車很煩

其實住何文田,九龍城區,與金巴倫很近,車程時間最短,但世事不如意,個個站停,左轉右停浪費時間,個保母又無品行,真煩

我住在青衣沒有事發生,個仔8時25分上車,1時正接仔,收我835元,我 ...

Please read your pm, thanks.

簽名被屏蔽

原帖由 cheque 於 09-11-4 15:28 發表

Please read your pm, many thanks

I also want to know the Tsing Yi point, please pm me thanks

kindly call me

簽名被屏蔽

To cheque: thank your for your kindly explanation to St Nicholes!

I also want to know. Please pm me too. Thanks a lot!!

簽名被屏蔽

我都係因為(聽講)佢地既校車服務而對間學校卻步

感覺學校好似有d唔顧及小朋友既安全咁 ……你地真係投訴完都冇人理咁過份?? 聽校長個talk, 話好多野都係家長會自已做過播,咁係咪要同『會長』講呀??

Sorry 小女出年先開始讀書,所以好多野都唔知  多多指教

cheque
我搞錯了, 原來係收左我仔pm, 而唔係am呀......
你有無識啲家長係青衣上車而係pm class, 知道pm既情況呢?

原帖由 cheque 於 09-11-5 15:40 發表
Kindly read your pm, thanks

hi Barbielee,

we live in TW as well, and very likely my gal 'll study in SN next yr.  can u pm me the info of the school bus?  is the bus run by school or other 褓母車? how much?

thanks a lot.

pls also PM me the school bus route as I live in TW - Rivieria Garden, thanks!

本人知道sn所顧用嘅景裳校車,質數十分差,將一個小朋友嘅安全放在他那裏,真是十分擔心:(

其實本人小女是讀明年pm,家住九龍灣,請問各家長有冇其他校車公司可解紹?因為聴講明年一月份打後便要book,否則會好full.
‹ 上一主題|下一主題