用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part III) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part III) [複製鏈接]

原帖由 veronna 於 09-10-5 13:41 發表
CCM,

睇黎仲未係教訓中吸取經驗.

Veronna,
又係打到水蛇春無哂 ?

motherlau

原帖由 veronna 於 09-10-5 13:40 發表
CCM,

今日又收到喇,

好唔開心呀!

點解咁架!

激死人喇.
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

醒目開學勳章

hi veronna,

冇嘢ma 唔好唔開心la!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-10-5 13:40 發表
CCM,

今日又收到喇,

好唔開心呀!

點解咁架!

激死人喇.

聽晚又要去中環, 今次要考FIRST Aid 既試, 希望1 take 過啦 ! 考完試搭埋車返屋企睇怕都要11點半, 一個美好既晚上又浪費咗
Tomorrow is better

醒目開學勳章

咪係收到牛仔欠交功課既imail囉. 之前grace period都係試過一次咁多, 依家一過左grace period, 2號果日一封, 今日第二日咋, 又收左兩封, 係一日之內兩封.

牛仔話今日第一封係唔記得叫我簽名, 唔算欠交功課, 補簽返就得, 第二封佢自己都唔知係咩,  佢話今朝一早已經交左果一科既功課. 佢話唔知係唔係攪錯左, 佢果班有一個同學同佢個名 差一個字咋, 而果個字個發音都好似, 所以佢話唔知係唔係攪錯左, 唉, 希望係攪錯啦. 叫左佢自己返學校問老師.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

可能真係攪錯咗呢 !  唔好自己嚇自己, 定d嚟, 聽日睇吓老師點講先啦, 感覺牛仔係個自律既學生 !
咁牛仔使唔使去detention class 呀 ?
原帖由 veronna 於 09-10-5 10:18 PM 發表
咪係收到牛仔欠交功課既imail囉. 之前grace period都係試過一次咁多, 依家一過左grace period, 2號果日一封, 今日第二日咋, 又收左兩封, 係一日之內兩封.

牛仔話今日第一封係唔記得叫我簽名, 唔算欠交功課, ...

醒目開學勳章

hi,

祝你順順利利pass!

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:05 發表
聽晚又要去中環, 今次要考FIRST Aid 既試, 希望1 take 過啦 ! 考完試搭埋車返屋企睇怕都要11點半, 一個美好既晚上又浪費咗

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:05 發表

唔浪費架, 你考到PASS就代表你OK啦. 一晚啫.

醒目開學勳章

hi,

唔好擔心la,或者真係搞錯呢!

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:25 發表
可能真係攪錯咗呢 !  唔好自己嚇自己, 定d嚟, 聽日睇吓老師點講先啦, 感覺牛仔係個自律既學生 !

如果唔順利就
原帖由 tinetinew 於 09-10-5 10:27 PM 發表
hi,

祝你順順利利pass!

yuk hei mum

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:25 發表

NO LAR, 其實欠兩份功課就要去, 不過牛仔話簽名果份唔計, 而且佢地既GAS STATION係逢星期三下午. 但今個星期三佢地係義工日, 全世界去晒做義工. 就算要都應該會括免.

Stitchfriend 你條水蛇春去咗邊呀 ?
原帖由 stitchfriends 於 09-10-5 03:38 PM 發表

Veronna,
又係打到水蛇春無哂 ?

e + 做學生真係busy, 能文能武, 樣樣皆能  
原帖由 veronna 於 09-10-5 10:36 PM 發表

NO LAR, 其實欠兩份功課就要去, 不過牛仔話簽名果份唔計, 而且佢地既GAS STATION係逢星期三下午. 但今個星期三佢地係義工日, 全世界去晒做義工. 就算要都應該會括免. ...

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:34 發表
如果唔順利就

有冇同囝囝講, 媽咪都要考試架,  等囝囝覺得同媽咪一齊努力.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:38 發表
e + 做學生真係busy, 能文能武, 樣樣皆能  

佢地學校規定左每個學生每年都要做義工到一定既鐘數,都要幾十個鐘架. 學校會安排大部份俾學生, 不過學生都要自己安排一D先夠數.

牛仔都鍾意去架, 之前間託管中心都時不時安排佢去下老人院探訪同表演, 又或者同D智障既大哥哥大姐姐去下旅行咁.

醒目開學勳章

hi,

暫時亞仔學校重未安排呢d咁有意義嘅活動!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-10-5 22:45 發表

佢地學校規定左每個學生每年都要做義工到一定既鐘數,都要幾十個鐘架. 學校會安排大部份俾學生, 不過學生都要自己安排一D先夠數.

牛仔都鍾意去架, 之前間託管中心都時不時安排佢去下老人院探訪同表演, 又或者同D ...

仔仔而家鍾意鬥氣, 如果我話要考試, 佢實會話希望d 題目難 d   
原帖由 veronna 於 09-10-5 10:38 PM 發表

有冇同囝囝講, 媽咪都要考試架,  等囝囝覺得同媽咪一齊努力.

仔仔學校都有規定學生每年做義工, 不過暫時未開始...
原帖由 veronna 於 09-10-5 10:45 PM 發表

牛仔都鍾意去架, 之前間託管中心都時不時安排佢去下老人院探訪同表演, 又或者同D ...

醒目開學勳章

hi,

今日亞仔派中文and中史卷,佢只係俾咗中文卷我睇,因為中文合格,而中史卷就冇攞出嚟,因為唔合格!其實剎那間真係好嬲,但睇咗隔離topic,有另一個想法,聽日會同佢傾傾計,要佢自己面對返自己嘅成績,叫佢諗個方法去改善,突然間我覺得鬧已經冇用!

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-10-5 22:54 發表
仔仔而家鍾意鬥氣, 如果我話要考試, 佢實會話希望d 題目難 d   

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-10-5 23:04 發表
hi,

今日亞仔派中文and中史卷,佢只係俾咗中文卷我睇,因為中文合格,而中史卷就冇攞出嚟,因為唔合格!其實剎那間真係好嬲,但睇咗隔離topic,有另一個想法,聽日會同佢傾傾計,要佢自己面對返自己嘅成績,叫佢諗 ...

中史呢一科佢未讀過, 可能要d時間適應, 學習點樣去溫習呢一科同埋點樣去答問題.

記得自己第一年讀econ, 第一次考試都偏弱, 因為冇技巧, 又唔知要畫graph.

‹ 上一主題|下一主題