用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part III) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part III) [複製鏈接]

唔咁講........係lau仔"輪盡"訓左覺.........佢好小坐bus..最後佢識返屋企,仲講話當做運動wor冇所謂.....

但照我睇佢地唔係咁好傾.....我估yuk hei 驚 lau 仔 係"25"仔,會同你講返d野.........你唔好push 佢地la....等佢地順其自然,可能會好d.......

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-10-3 01:31 發表
hi,

我今日返工,所以我叫咗個fd車咗亞仔上佢屋企玩及做大哥哥教佢個仔彈琴!傍晚就去咗學琴,跟住就返英文班!今日好多謝劉仔陪旭曦仔搭車,不過就對劉仔非常抱歉!

yuk hei mum

...
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

最好邊到都唔去,係個海到消失.......

發緊夢

motherlau

原帖由 veronna 於 09-10-2 20:51 發表
有冇睇自由果邊個雙颱風既topic, 如果又吹去台灣, 台灣就慘喇. 上次都未復原, 今次呢個風又來勢洶洶. 希望佢邊度都唔好去.

關pat pat咩事

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-10-3 01:11 發表
hi,

腳就開始慣,但pat pat就...mouth:" />

yuk hei mum

依家為有傾下計,或者試下先比佢地繼續MSM,但唔好見面,同 yuk hei 講:因為唔安全.....叫佢地慢慢認識下先見面,你話我地d媽咪都識唔好耐先見面架,仲要sure大家冇講大話ge....... yuk hei 唔受硬架!!!要一步步來....你愈叫佢愈走........慢慢la..........

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-10-3 01:22 發表
hi,

其實一個素未謀面嘅人,亞仔信到佢十足,我覺得好恐怖, 雖然未知佢係好人定壞人,不過如果佢係同學仔,我相信自己反應冇咁大!聽日放假真係要坐定定同亞仔傾計 !

yuk hei mum

...

醒目開學勳章

hi,

果日唔記得做warm up,拉親pat pat果條筋!

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-10-3 08:29 發表
關pat pat咩事

motherlau

醒目開學勳章

hi,

唯有慢慢嚟la!我亞仔冇咁心水清,冇咁快會聯想到lau仔會做'25'仔!

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-10-3 08:25 發表
唔咁講........係lau仔"輪盡"訓左覺.........佢好小坐bus..最後佢識返屋企,仲講話當做運動wor冇所謂.....

但照我睇佢地唔係咁好傾.....我估yuk hei 驚 lau 仔 係"25"仔,會同你講返d野.........你唔好push 佢 ...

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-10-3 01:31 發表
hi,

我今日返工,所以我叫咗個fd車咗亞仔上佢屋企玩及做大哥哥教佢個仔彈琴!傍晚就去咗學琴,跟住就返英文班!今日好多謝劉仔陪旭曦仔搭車,不過就對劉仔非常抱歉!

yuk hei mum

...

搵d適當時間講啦. 我諗唔同人都同佢講下, 佢會思考多d, 諗下點解唔同人都有相同諗法, 點解得自己唔係咁諗. 我記得好多年前牛仔爹地要約網友出黎打麻雀. 我點講都唔聽, 後尾有朋友笑佢, 叫佢唔好帶咁多錢同信用咭, 提款咭, 唔係俾人据到一頸血. 同埋要去d公眾地方打, 唔係連條屍都唔知係邊度. 佢先冇去到.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-10-3 01:58 發表
hi,

我打算今次統測試吓放手,因為係第一次,萬一失敗咗,都可以再嚟過!我會用張白紙,叫佢自己set個目標,之後我唔會再提!到時成績好我當然放心晒la,但真係不如意就叫佢自我檢討,諗個方法改善!係反叛期我唔再想做'常娥 ...

信心係成功第一個主要原素

醒目開學勳章

大家都

中秋節快樂

我出發去bbq喇.

醒目開學勳章

hi,

琴日叫咗我個fd同佢傾,但係佢唔肯開口。今日叫咗我表弟同佢講,希望大家男仔好傾d!不過琴晚個男仔send咗message過嚟,意思係話亞仔成日唔理佢,叫亞仔想先叫佢!我諗佢係度我就唔開電腦住,希望過一排亞仔會淡忘!我之前同亞仔講話揾個教練教打羽毛球,我諗住陪佢一齊打,當係親子活動,陪佢一齊訓練,乘機減肥!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-10-3 09:18 發表

搵d適當時間講啦. 我諗唔同人都同佢講下, 佢會思考多d, 諗下點解唔同人都有相同諗法, 點解得自己唔係咁諗. 我記得好多年前牛仔爹地要約網友出黎打麻雀. 我點講都唔聽, 後尾有朋友笑佢, 叫佢唔好帶咁多錢同信用咭,  ...

醒目開學勳章

hi veronna,

玩得開心d呀!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-10-3 09:38 發表
大家都

中秋節快樂

我出發去bbq喇.

醒目開學勳章

嘩!Long time no come this topic,原來經大家的合作努力,此topic已經榮升Part III了,真是可喜可賀 ,but我就十分之慚愧,因我很少在此留言,請大家多多包函 。我在此恭祝大家長寫長有,友誼永固,福壽康年,恭喜恭喜。

並祝大家中秋節快樂,乾杯飲勝。

原帖由 tinetinew 於 09-10-3 08:51 發表
hi,

果日唔記得做warm up,拉親pat pat果條筋!

yuk hei mum

就算我有做warm up,但如果打羽毛球(一年都冇打一次果隻),我打完pat pat 絛筋都係好痛.手又痛.

原帖由 EggBB 於 09-10-3 10:24 發表
嘩!Long time no come this topic,原來經大家的合作努力,此topic已經榮升Part III了,真是可喜可賀 ,but我就十分之慚愧,因我很少在此留言,請大家多多包函 。 ...

中秋節快樂 大家咁話

我之前聽講座, 車淑梅個仔細個既時候又係唔想補習, 因為佢仔仔覺得有補習班做後盾會變成依賴, 成日上堂唔夠專心, 心諗就算唔明都可以問補習班既老師... 最後車淑梅都好似你咁放手, 佢仔仔既成績都保持理想....   
原帖由 tinetinew 於 09-10-3 01:58 AM 發表
hi,

我打算今次統測試吓放手,因為係第一次,萬一失敗咗,都可以再嚟過!我會用張白紙,叫佢自己set個目標,之後我唔會再提!到時成績好我當然放心晒la,但真係不如意就叫佢自我檢討,諗個方法改善!係反叛期我唔再想做'常娥 ...
Tomorrow is better

Yuk Hei 都好醒目喎, 知道我地d媽咪會交流交流
原帖由 motherlau 於 09-10-3 08:25 AM 發表

但照我睇佢地唔係咁好傾.....我估yuk hei 驚 lau 仔 係"25"仔,會同你講返d野.........你唔好push 佢 ...

EggBB, 好開心見到你, 因為好耐冇"見"你既芳蹤, 我係度要多謝你成日不厭我煩, 好有耐性為我解答問題
祝你全家中秋節快樂 !!
另外想問你有冇收到test時間表? test其間會幾點放學?
細女返咗學如果比較空閒, 多d上嚟傾吓計
原帖由 EggBB 於 09-10-3 10:24 AM 發表
嘩!Long time no come this topic,原來經大家的合作努力,此topic已經榮升Part III了,真是可喜可賀 ,but我就十分之慚愧,因我很少在此留言,請大家多多包函 。 ...

祝大家過一個開開心心, 溫馨既中秋節 !!

回覆 58# Elona 的文章

Hi to all,

Just to say hi and here's wishing all a happy Mid Autumn Festival.

CCM

原帖由 Elona 於 09-10-3 11:46 發表
祝大家過一個開開心心, 溫馨既中秋節 !!

Hi,
大家中秋節快樂 !
‹ 上一主題|下一主題