用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 2010 K1 interview 題目
go

2010 K1 interview 題目 [複製鏈接]

有家長已經In左,請問點In?

thousands' thanks!
   0    0    0    0

Hello Mavinma,

我個囡囡(細b) 26/Sep in 咗, 有幾下幾條:
- 問大細 (猫媽媽/猫bb)
- 用圖片問apple係咩黎 (好在囡囡識答..^^)
- 用圖片問飛機, 車係邊度? (叫囡囡指出來)
全程大概5-8分鐘, miss very nice ^^
*我覺得miss係就住細b問d淺少少既嘢, 我希望York會收我個囡啦...

Choiying-ma

原帖由 MAVINMA 於 29-9-2009 19:03 發表
有家長已經In左,請問點In?

thousands' thanks!

請問用英語? thanks!

原帖由 YS_mommy 於 6-10-2009 14:06 發表

冇丫^^

當年我囡囡in時老師發現佢用英文回答問題, 所以就用英文問佢, 相信老師會睇小朋友臨場的反應, 最後收咗, 依家讀得好開心.
原帖由 YS_mommy 於 09-10-6 14:06 發表

Hi, 我個囡囡都係細b (Nov 07), interview 問:
- 問小朋友叫乜名, 幾多歲
- 砌積木 (砌6-8塊正方形積木, 砌高)
- 問小朋友用乜野砌積木 (answer: hands)
- 叫小朋友指出眼睛, 鼻等
- 比張紙及顏色筆小朋友, 叫小朋友畫太陽及雪糕
- 比張Picture小朋友, 問邊個係daddy, 邊個係mommy
- 最後送gift 比小朋友, 貼紙or糖, 叫小朋友選擇

希望幫到大家, Good Luck!

原帖由 PuiYimama 於 9-10-2009 09:15 發表
Hi, 我個囡囡都係細b (Nov 07), interview 問:
- 問小朋友叫乜名, 幾多歲
- 砌積木 (砌6-8塊正方形積木, 砌高)
- 問小朋友用乜野砌積木 (answer: hands)
- 叫小朋友指出眼睛, 鼻等
- 比張紙及顏色筆小朋友, 叫小朋友 ...

hello PuiYimama,
你囡囡答到幾多條呀?
York係咪首選呀?
可唔可以分享吓你心得呢?
Thanks!
Choiying-mama

原帖由 cchoiying 於 09-10-9 11:14 發表

hello PuiYimama,
你囡囡答到幾多條呀?
York係咪首選呀?
可唔可以分享吓你心得呢?
Thanks!

我aug 寄左信,而家仲未有通知去interview,  你地la

Hi Choiying-mama,

我囡囡唔識答話用手砌積木及唔識畫雪糕, 其他問題都ok.  老師話應該無問題, 叫我地等收信!
York 都係我心水, 我有幾個同事d 小朋友都係讀York, 覺得幾好, 特別係英文.而且我覺得個舍好新、好靚, 老師好 nice! 不過我想Interview 埋St Cat & 根德, 比較吓先決定.

原帖由 PuiYimama 於 9-10-2009 22:39 發表

我囡囡唔識答話用手砌積木及唔識畫雪糕, 其他問題都ok.  老師話應該無問題, 叫我地等收信!
York 都係我心水, 我有幾個同事d 小朋友都係讀York, 覺得幾好, 特別係英文.而且我覺得個舍好新、好靚,  ...

Hi Puiyimama,
完全同意, 聽好多Comments都話York好好, 昨天收到信York收咗囡囡喇, 好開心!
st.cat 根德我都有報, 都會照去Interview看看^^

咁快就有得in啦, 但係我都未收到wor, 一個月前佢已經通知我話收到application form架啦, 洗唔洗打電話去問下呢, 應該打邊個電話先啱呀

我囡囡都收到York既信, AM class.  遲d可能同你個囡做同學!
我囡囡係細B, 我估根德既機會不大, 即管試下! 至於St Cat, 我到今日都未收到form, 有d擔心!

Hi 0226 & VVian,

我所知York係分階段Interview, 而我囡囡係第一個batch. 所以你地唔使擔心! Good Luck!

原帖由 cchoiying 於 09-10-10 11:40 發表

完全同意, 聽好多Comments都話York好好, 昨天收到信York收咗囡囡喇, 好開心!
st.cat 根德我都有報, 都會照去Interview看看^^

hi,你今快in兼收埋,你幾時入form and 
interview ga。
我今日收到信話17/10號in。
想問下有無叫你幾要交留位費。
thanks

原帖由 PuiYimama 於 10-10-2009 12:36 發表

我囡囡都收到York既信, AM class.  遲d可能同你個囡做同學!
我囡囡係細B, 我估根德既機會不大, 即管試下! 至於St Cat, 我到今日都未收到form, 有d擔心! ...

我囡囡都收到York信喇, 都係AM class, 真係好大機會做同學喇, 哈哈.
昨天也收到st. cat的Form, 根德未有. 但st. cat & KV 機會應該唔大, 因為我囡囡超細b...但係會照去試試看. ^^

原帖由 0226 於 11-10-2009 01:57 發表

hi,你今快in兼收埋,你幾時入form and 
interview ga。
我今日收到信話17/10號in。
想問下有無叫你幾要交留位費。
thanks ...

hi 0226,

要呀, 我星期一會寄山支票^^

原帖由 cchoiying 於 09-10-11 10:55 發表

hi 0226,

要呀, 我星期一會寄山支票^^

thanks cchoiying

我想問問由有信話收,有幾多時間俾你考慮交唔交留位費

原帖由 0226 於 12-10-2009 01:18 發表

thanks cchoiying

我想問問由有信話收,有幾多時間俾你考慮交唔交留位費

hi 0226,

要即時決定交費...9/Oct收信, 13/Oct交費. ^_^

原帖由 cchoiying 於 09-10-12 12:11 發表

hi 0226,

要即時決定交費...9/Oct收信, 13/Oct交費. ^_^

hi, cchoiying
唔好意思,想問下interview 后幾耐有通知

Hi cchoiying,

around 2 weeks after interview.

Good Luck....

Honestly, my girl is BIG girl that my c6 would love to take KV if our girl is luckily to accept by KV.

BUT, I quite highly recommand all my friends if their kids are small B.

Sometimes, limited choice to be GOOD.

Miuccia224

原帖由 0226 於 09-10-13 01:11 發表

hi, cchoiying
唔好意思,想問下interview 后幾耐有通知
‹ 上一主題|下一主題