用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 開學後感覺如何...
go

開學後感覺如何...

各位好!我想問下大家小朋友返左學之後點呀?會唔會由家長當初既1516,變到e+既好開心呢?定係相反呢?另外回想當日你地面試係問d咩架(小朋友及家長)
各位可以分享下嘛 many thanks!!!

我地一家由開學前好開心, 變到而家又充實又開心!
小女由第一天上學開始, 每天放學也滔滔不絕講述她快樂的校園生活, 我也被她感染呢!

至於面試問題, 問家長如果子女說在校被欺負, 會點處理呢?
作為老師, 你又覺得應如何處理呢?
小朋友都係考下colors, animals, eyes, ears.......
普通話也祇問了一題, 還有就是砌lego時間。

原帖由 lovebabyv 於 09-9-29 17:07 發表
各位好!我想問下大家小朋友返左學之後點呀?會唔會由家長當初既1516,變到e+既好開心呢?定係相反呢?另外回想當日你地面試係問d咩架(小朋友及家長)
各位可以分享下嘛 many thanks!!! ...

我個女每日都好enjoy返學!

原帖由 howto 於 09-9-29 23:48 發表
我地一家由開學前好開心, 變到而家又充實又開心!
小女由第一天上學開始, 每天放學也滔滔不絕講述她快樂的校園生活, 我也被她感染呢!

至於面試問題, 問家長如果子女說在校被欺負, 會點處理呢?
作為老師, 你 ...

真開心...

原帖由 beetle 於 09-9-30 00:31 發表
我個女每日都好enjoy返學!