用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think - interview for PN
樓主: fanmama
go

Think - interview for PN

我係mei foo in 左呀~~你成個過程幾耐呀?

原帖由 BronzeBear 於 09-10-24 13:30 發表
我係mei foo in 左呀~~你成個過程幾耐呀?

Interview 大概 10 分鐘左右. D 指令囡囡大部份都做到 :D

其實 Think 美孚分校既口碑點架~?

我星期五都in了,有兩個朋友個bb係度讀,口碑都唔錯。老師關顧幾好,佢地幼兒班係用粵&英,k1至k3就係普&英,如果校舍我會想去九龍塘多d,美孚個樣舍都好乾淨闊落,但始終在商場內。不過是但有一間收阿囝讀都好喇,好多人報名呢。

原帖由 TigerLady 於 09-10-24 14:44 發表

Interview 大概 10 分鐘左右. D 指令囡囡大部份都做到 :D

其實 Think 美孚分校既口碑點架~?

hi mamas, do you know if THINK's K1 to K3 class are good? My kid has applied it this year but I cannot see much comment on this school, pls share!

我平時同仔仔講開英文~果日interview 個 miss 問我平時同仔仔用咩溝通,我答用英文....但佢繼續用中文問 ~~

原帖由 何B仔Adrian 於 09-10-13 23:03 發表
仲有我都打過電話去問, 如果我要報佢地其他分校, 咁咪要走幾間去排隊? 佢地答我可以去其中一間報埋其他分校, 而且會列入第一批既申請, 所以我地係九龍塘交埋mos既form, 可是, 依家都未收到mos既interview通知. ...

咁點解唔去MOS 報埋kowloon tong?呢個應該短好多喎.
MOS interview , 上個week 收到了. 諗緊去唔去interview.. 康傑收左做插班.. 無乜聽過 MOS Think 既評語

原帖由 Pertra 於 09-10-28 23:27 發表
讀完 THINK 的小朋友可以升讀主流學校?
我上次在 KT in 完,同 NET teacher 傾開,她說下年N班會有新校舍,收多些 student & more teachers. 有無人知?

佢網址寫由2010年1月以後會搬後一條街(林肯道), 暫時我見新地址仲未裝修.

My girl was interviewed last Friday...she did not performance well, cannot finish most of the teachers' instructions.  Don't think she will be accepted.

Worried!!!

醒目開學勳章

Hi Echo.

咁點解你唔幫你個仔報國際班呀?係唔係n冇架?

原帖由 echo_seng 於 09-10-29 07:21 發表

我的情況都係一樣!我一路要翻譯。呀仔做晒所有老師指示佢做的動作,但最後老師問我:你知唔知我地N係廣東話的?
咁我諗我個仔都應該無機會啦! ...

N 班..冇international 呀!!但think 係一間international school 我冇諗過會係咁...

收倒取錄信喇

I received the letter today and my daughter has been accepted to Think Kindergarten a.m. class.  

kt收了p.m, meifoo收了a.m,邊間有d呢?

試試寫信去kt 轉am先。

醒目開學勳章

我都收咗啦, 但唔知點解我報whole day 但am 收咗我呢?

kt am; 今朝先喺yc交左留位, 我諗think唔交喇. 國際班一般係指英普, 未必間間n都有普通話, yc都係k1先開始有, 而且而家d is有時都提倡母語, 所以可能用廣東話多過英文.

Think (Meifoo) 收左 pm...不過我地 apply 時只係揀左 am :(

如果寫信去要求轉, 係去左 register 先, 定之後先要求?

究竟朗思嘅nursery 係咪用英文 及 普通話教學? 有人話係, 但有人又話用純中文.......

封信上面寫bilingual lower nursery am class....

原帖由 hei619 於 09-10-31 17:05 發表
我都收咗啦, 但唔知點解我報whole day 但am 收咗我呢?

我估佢而家一律係預繳半日班學費, 佢寫過左8月迎新月先註冊全日班, 而且英文老師都係9月先上課.