用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 申請2010-2011 P1 的家長, 請問收到家長面試信未? ...
go

申請2010-2011 P1 的家長, 請問收到家長面試信未?

申請2010-2011 P1 的家長, 請問收到家長面試信未?
好心急!

原帖由 taktak86 於 09-9-26 18:37 發表
好心急!

我今日已經收到成功收取入小一通知,因為今年較特別,無左interview家長呢round,直接收,10月底會全部通知完畢..

我都收到信。OK左喇!

請問你地係咪讀緊浸幼的呢?

原帖由 ERICBB 於 09-10-2 20:19 發表
請問你地係咪讀緊浸幼的呢?

今日信箱無信,睇o黎凍過水....

請問有無沙田區被取錄已收到信

恭喜樓上兩位已錄取的家長,我還沒到消息呢~大概沒希望了
不曉得沒錄取的會不會也有通知信?或是學校網站上可以查詢錄取名單嗎?
沒被錄取早些知道 ....也好過一直抱著希望等

囡囡也幸運地收到取錄信了,說幸運是真的,因為我們是住沙田區的。

但現在也很頭痛,因為十月十二日前要去註冊,但大家都知,自行收生的結果要十一月廿三日才公布,所以,現在很頭痛 .......

我都收到信了,但我想知道注冊後還可不可以繼續考其他直資小學?

我收到取錄信, 但信寫明"in this round of offer, the parent interview is exempted", 不知下一round是否會in家長.

無信真失望!

如果學校一早公布周知係successful candidates就要家長面試, 連校長響簡介會都係咁講, 咁而家忽然改變遊戲規則, 係咪好有問題呢?

我個小朋友係讀浸幼,但另外一位讀浸幼嘅同學仔重未收到信..不過我而家煩緊校車問題..因為我住係西貢市,無校車..都唔知點算?請問各位家長有無保母車好介紹..(由西貢-浸小),如果無的話,我可以係新蒲崗采頤花園接送駁車都得..
謝謝!!

雖然收左我個小朋友,但你也不要灰心,因為我之前問過學校,於10月初先出信收一部份,10月中會再收一部份,月尾收信個d可能會作waiting list 或沒有被取錄..希望你個小朋友都成功啦..

原帖由 kalvinkathy 於 09-10-6 22:28 發表
雖然收左我個小朋友,但你也不要灰心,因為我之前問過學校,於10月初先出信收一部份,10月中會再收一部份,月尾收信個d可能會作waiting list 或沒有被取錄..希望你個小朋友都成功啦.. ...

Why they have such arrangement? They want to see how many students will register 1st and then the 2nd batch are those on waiting list?

原帖由 TKTL 於 09-10-7 09:54 發表

Why they have such arrangement? They want to see how many students will register 1st and then the 2nd batch are those on waiting list?

The deadline for registration is in Nov. 09?? and the 2nd batch would be announced within this mth.  So I guess the 2nd batch may need to interview partents while the 1nd batch no need ??!!

BTW, I am still waiting.  !
HIHI

回覆 1# raycarbb 的文章

其實我都唔係太清楚WKF上年INTERVIEW嘅流程,我估計因為流感問題,加上時間緊迫,所以唔會用太多時間去個個面試..希望你都成功入學啦..

分三個 batch 都係好正常0既做法,因為第一個 batch 0既 deadline 定得太早 (十月十二日),所以都應該有好多家長唔會去註冊,所以,佢有需要在 deadline 後, consolidate 實際註冊數字,才發信通知第二個 batch 0既 offer 。

點解忽然無晒消息既?? 有無人收到家長要面試的通知信?

係度同大家加油!
原帖由 kalvinkathy 於 09-10-6 22:28 發表
雖然收左我個小朋友,但你也不要灰心,因為我之前問過學校,於10月初先出信收一部份,10月中會再收一部份,月尾收信個d可能會作waiting list 或沒有被取錄..希望你個小朋友都成功啦.. ...