用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 GAPSK普通話考試
樓主: csk家長jj
go

GAPSK普通話考試 [複製鏈接]

Hi Charlotte mom,

Let your child to take the coming Nov GAPSK exam, now it seems still available for application. Don't negotiate with school la.

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-18 13:46 發表
請問有無人可以幫幫我
承上所講, 我女考左個普通話試, 令我好唔甘心, 因為我覺得自己付出左金錢時間, 結果"出人意表" (雖然成績未返, 我都無眼睇) (唔甘心既程度, 係我簡直想自己報考gapsk呀!!)
我尋日特 ...

Charlotte_mom,

自己上網報名啦.
www.gapsk.org

去商務買本exercise做就得啦.  無past paper架.  考試題目模式同exercise book的基本上差唔幾.

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-18 13:46 發表
請問有無人可以幫幫我
承上所講, 我女考左個普通話試, 令我好唔甘心, 因為我覺得自己付出左金錢時間, 結果"出人意表" (雖然成績未返, 我都無眼睇) (唔甘心既程度, 係我簡直想自己報考gapsk呀!!)
我尋日特 ...

醒目開學勳章 王國長老

多謝各位指教
11月太趕了, 或者2月啦(2月應該唔太忙), 我等埋張成績單就會決定
ANYWAY, 學校方面我都會表達意見的:cry: (都係唔甘心LOR, 做咩要報個咁既試俾錢佢賺先)

原帖由 Yanamami 於 10-10-19 10:34 AM 發表
Charlotte_mom,

自己上網報名啦.
www.gapsk.org

去商務買本exercise做就得啦.  無past paper架.  考試題目模式同exercise book的基本上差唔幾.

請問小三暑期就開始讓小朋友接觸, 跟住小四暑期去考可以嗎?

因我仔也是普教中文, 底子不弱的

原帖由 Sherryko9 於 09-10-16 14:43 發表
老實答,如果平時無物機會用口語講普通話,真係比較"雪底",囡囡在中文科堂時用普通話教和會用上普通話和老師溝通,心理上比較好D;媽咪覺得用上大量時間在家作定那幾十條題目,還要記住去,會比現場看圖說故事更難,更會花 ...
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

你意思是否P3升P4,P4升P5分別兩個暑假(暑期?)?如果你覺得小朋友詞滙已足就可以考了!囡囡和你家小朋友亦是"普教中",囡囡P4升P5個暑假考,請check pm,已解答你的問題.

原帖由 grace_xian 於 10-10-27 14:12 發表
請問小三暑期就開始讓小朋友接觸, 跟住小四暑期去考可以嗎?

因我仔也是普教中文, 底子不弱的

如果已经在11月考试,几时有结果

大約八個星期後,機構會郵寄結果給你.

原帖由 yammy01 於 10-11-12 16:41 發表
如果已经在11月考试,几时有结果

回覆 1# Sherryko9 的文章

谢谢你的回复,如果是pass, 我几时收到张certificate报中学
‹ 上一主題|下一主題