用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神轉小班呀... ~.~
樓主: lovebabyv
go

天神轉小班呀... ~.~ [複製鏈接]

sorry...我唔係好明...咁即係15分大約係自行分配時有幾多個位????另係統一派位又有幾多位呢???
many thanks!!!

原帖由 tak0clive 於 09-9-29 00:36 發表
跟據教育局資料,天神嘉諾撒學校2010年有75個小一學位,所以自行派位大約有38個位,而留比必收生係小一學位(75個)三成(23個),如果少過23個必收生申請,就留比計分申請人,如果超過23人(必收生)就由中央派位的學位(大約37個)扣減,而留比計 ...

到你有20分時又想博得安全d
起碼 st rose 同 聖家 牌面多d位
老實講, 舊年咁多15分入到係有異於往蹟

真係要博既人,20分去左抽mcs 同 st mary 啦

原帖由 lovebabyv 於 09-9-29 16:43 發表
20分冇理由唔博...我冇咋...

原帖由 栗子媽媽 於 09-9-29 17:48 發表
到你有20分時又想博得安全d
起碼 st rose 同 聖家 牌面多d位
老實講, 舊年咁多15分入到係有異於往蹟

真係要博既人,20分去左抽mcs 同 st mary 啦
Dear all,
If 你有20分在手, 又要博得安全, 你會博 st rose 定 聖家 ???  

都係嗰句,15分大約係自行分配時有幾多個位在乎申請人數,小一自行大約有38個位(小一學位五成其餘留比統一派位)好肯定計分學位最少有15個(小一學位兩成)如果必收生少過23人(小一學位三成)申請假如只有12人啦計分學位就會有多11個位,即係26人,但係如果必收生超過23人申請咁計分學位就只有15個,計分學位多少真係好睇必收生申請人有幾多噃,而計分學位唔洗講更係多分先收啦,如果相同分數而學位唔夠,天神會交比教育局抽籤(學校通告講既)

原帖由 lovebabyv 於 09-9-29 16:46 發表
sorry...我唔係好明...咁即係15分大約係自行分配時有幾多個位????另係統一派位又有幾多位呢???
many thanks!!!

thanks tak0clive,明白好多啦...其實一講到計分就=運氣...KEKE

原帖由 tak0clive 於 09-9-30 11:27 發表
都係嗰句,15分大約係自行分配時有幾多個位在乎申請人數,小一自行大約有38個位(小一學位五成,其餘留比統一派位),而好肯定計分學位最少有15個(小一學位兩成),如果必收生少過23人(小一學位三成)申請,假如只有12人啦,咁計分學位 ...

lovebabyv,咁你有無交表去天神呀?what ever,祝你好運啦

原帖由 lovebabyv 於 09-9-30 14:43 發表
thanks tak0clive,明白好多啦...其實一講到計分就=運氣...KEKE

TAK0CLIVE 我冇交去呀... 因我老公唔係好贊成此終得15分...不過我諗過架啦,如果今次唔成功,我會係下一次會選天神,我都知機會會仲細...不過每次都係要有運氣  好多謝你既祝福...

原帖由 tak0clive 於 09-9-30 16:12 發表
lovebabyv,咁你有無交表去天神呀?what ever,祝你好運啦
‹ 上一主題|下一主題