用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曉嫣媽媽
go

崇真小學暨幼稚園 [複製鏈接]

我都係12/11in,點解仲未收到信的????

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-11-24 17:16 發表
會唔會教徒大機會D,有同一宗教背景?

我哋沒有宗教信仰也收了!

我地都係12/11in的,十個工作天內有消息~
我好似夾埋洗禮証~

原帖由 pugsonic 於 09-11-24 17:23 發表
應該會,當日老師問我有無既補充,我答佢:我同bb都係基督徒,之後就收左.
小兒是天主教徒都收~所以基督徒未必一定收﹐但BONUS~

請問, 如信中只寫上午班已滿, '可考慮下午班' 咁即係收, 係唔係一定開得成班架.  or 代表左係 waiting list.

請問, 主流班每日20分鐘係英文堂, 咁知唔知, pe, 音樂, 數學等, 係用中文定係英文教授呢?

因為九龍塘的學校大多係 英文教授

對於這間學校真係又愛又恨. 因為我其實第一輪已經in左. 但原來佢地行政失誤, 攪到我in錯左. 我明明報主流, 最後第一輪安排左in國際. 唉, 咁之後我都係收到reject信先發現. 再打去查問先知佢地安排錯左.
及後, 又話安排11月12日俾我再in. 坦白講, 第一,二輪都收左好多啦. 我個囡又少左一大半機會. 佢地一直都無寄信俾我in, 最後我係11月10日再打去, 佢地先安排fax俾我. 我個女又要去in第二次, 果日佢表現一般, 坐唔定. 個老師又好似做show咁問左我2條問題就算. 果日真係令我對d間學校好失望!

原本佢地係我既首選, 但經過佢地既一次又一次既行政問題, 真係失晒信心. 我依傢都無收到佢地既信, 但我估唔得多, 因為睇個老師既表現就知, 一d都唔熱心咁interview.

唉...朗朗都收到不被取錄的信...真係有D唔開心...
12/5 -- 3.58kg, 14/6 -- 5.18kg, 28/6 -- 6.13kg, 12/7 -- 6.35kg, 20/7 -- 6.68kg, 12/8 -- 7.31kg, 24/9 -- 8.33kg, 26/11 -- 9.03kg, 19/2 -- 9.75kg, 22/3 -- 9.6kg, 13/5 -- 9.86kg

今日in完覺得安排好亂,但in的老師就ok啦!幾有心機。

我今日都in完,真係好混亂,,,,,人又多....佢地又搞錯,我in國際班,但通知係主流班....c未

我都今日Int 6pm....5:45pm到..7點先有得Interview...

回覆 689# BBLOVEMAMA 的文章

how do u know u take stream or internation class?

回覆 689# BBLOVEMAMA 的文章

how do u know u in stream or international class?

how do u know in stream or international class?

我都覺得呢間學校好亂, 我係早幾個星期黃昏見的, 如果無記錯應該係102班房, 我的小朋友大約七點十五分見完, 門口有其他小朋友同家長等候, 居然有隻老鼠係度行, 唔知大家重記唔記得班房同禮堂中間有條樓梯及渠位, 隻老鼠就係係渠位走出來, 同d家長和小朋友一齊行. 所以我一定唔會比小朋友讀.

@~~@ 唔係嘛~~ 咁恐怖~~ 我最怕呢尾野架喇

......

原帖由 hidingdong 於 09-11-26 16:22 發表
我都覺得呢間學校好亂, 我係早幾個星期黃昏見的, 如果無記錯應該係102班房, 我的小朋友大約七點十五分見完, 門口有其他小朋友同家長等候, 居然有隻老鼠係度行, 唔知大家重記唔記得班房同禮堂中間有條樓梯及渠位, 隻 ...

請問如果返上午班, 之後再報課餘興趣班, 咁小朋友有無午睡時間的 ?
‹ 上一主題|下一主題