用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曉嫣媽媽
go

崇真小學暨幼稚園 [複製鏈接]

原帖由 Denisech 於 09-9-25 14:41 發表
我剛剛打去學校問過, 佢地話未過數係正常的, 咁我就話"唔係喎, 我知有d人已經過咗數", 但佢話無可能, 可能係嗰d人搞錯喎.
跟住佢仲問我個小朋友叫咩名, 幫我check下入咗資料未, 佢check到我個女會安排係10月13日第一 ...

聽你咁講, 上網 check check bank 記錄, 原來我真係搞錯 (我開過張 $60 既 cheque, 但係唔記得扣乜添), 我一直都以為呢條數係 for 崇真報名費, 唔好意思...

我都剛剛打去學校問, 佢地都係話未過數, 咁我再問, 幾時 interview, 佢淨係叫我等通知, 我又話 "有家長知幾時 interview la wor, 佢話無唔會...", keep ask me to 等通知.

原帖由 Denisech 於 09-9-25 16:08 發表

你幾時寄表咖? 佢話要入咗資料, 安排咗先知咖, 可能你d資料仲未入機安排啦.

我仔仔 d 資料已經入左, 但都未知幾時 interview.

8月15日寄的, 佢地話已收到入了資料, 但家長不會知道何時IN

原帖由 Denisech 於 09-9-25 16:08 發表

你幾時寄表咖? 佢話要入咗資料, 安排咗先知咖, 可能你d資料仲未入機安排啦.

係唔會講邊日面試, 只係話10尾11月頭, 如果10尾見, 兩個星期前會有信咪即係10月中大家可以留意下有無通知.  10月13日係星期二, 佢地既面試應該唔會係平日卦, 再留意下啦

我諗佢地話家長唔會知幾時interview嘅意思係"佢地都未寄出正式通知, 所以唔會知道", 我都唔係收到正式通知, 只係咁啱接電話個姐姐好好人咁幫我係電腦度check到話我知, 但佢都係叫我等正式書面通知.

另外, 根據去年的資料, 佢地係會安排weekday 5:30pm interview的, 所以10月13日係絕對有可能的.

Denisech 好多謝你的資料, 如果真係安排平日就好難安排時間, 細既番下午班, 鬼咁眼瞓, 大既又唔知可唔可以一齊攞到假...........

原帖由 Denisech 於 09-9-25 17:03 發表
我諗佢地話家長唔會知幾時interview嘅意思係"佢地都未寄出正式通知, 所以唔會知道", 我都唔係收到正式通知, 只係咁啱接電話個姐姐好好人咁幫我係電腦度check到話我知, 但佢都係叫我等正式書面通知.

另外, 根據去年 ...

sorry, 請問你地講紧邉間 崇真 啊, 马安山定 shaukeiwan?

原帖由 babadogcat 於 09-9-25 17:19 發表
Denisech 好多謝你的資料, 如果真係安排平日就好難安排時間, 細既番下午班, 鬼咁眼瞓, 大既又唔知可唔可以一齊攞到假...........

學校唔會就你, 係你要去就學校, 你要睇下到時點安排啦.

原帖由 1511 於 09-9-25 17:37 發表
sorry, 請問你地講紧邉間 崇真 啊, 马安山定 shaukeiwan?

no, 係大埔道果間.

唔怪得啦, 我以為係深水埗祟真.

深水埗祟真= 大埔道果間

我都幫小朋友報咗崇真, 請問你的小朋友讀中英文班還是國際班?

原帖由 靚太太 於 09-9-24 23:38 發表
佢小學學費都幾貴架!我有朋友小朋友係這間學校小學讀佢話佢小朋友英文同普通話都非常好!
日文同法文係真係有得讀架!!我依家小朋友讀緊崇真幼私園,讀緊兩三個星期度,返屋企突然係度講英文同唱英文歌(有成6首歌)!!Happpy Bir ...

原帖由 靚太太 於 09-9-26 12:46 AM 發表
我個仔讀國際班不過本地班英文都幾好架!你10/10去open day就會知點解!
因為間學校勁多課外活動...........超多英文班同普通話班x10000000...上日日夜夜都係培養你小朋友講英文同普通話!日子有功應該唔會太差!!!

...

我想問下除咗學費之外, 書部費, 校服等其他雜費要幾錢架?
同埋interview一般會in d 咩呢? 唔該

I just received letter to informed the inteview date of my son should be 13-10-09.  It should be the first round of inteview

你就好啦, 本地or國際班呀, bb是不是有兄弟姊妹在讀所以可以first round interview呀.

原帖由 dogdogling 於 09-9-27 03:47 發表
I just received letter to informed the inteview date of my son should be 13-10-09.  It should be the first round of inteview

原帖由 靚太太 於 09-9-26 00:46 發表
我個仔讀國際班不過本地班英文都幾好架!你10/10去open day就會知點解!
因為間學校勁多課外活動...........超多英文班同普通話班x10000000...上日日夜夜都係培養你小朋友講英文同普通話!日子有功應該唔會太差!!!

...

課外活動使唔使另外比 $$ 架 ??
‹ 上一主題|下一主題