用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

崇真小學暨幼稚園

請問崇真小學暨幼稚園難唔難入?(中文班)

thanks!小學會收幾多%幼稚園學生,100%?

崇真open day係10月10日, 唔好錯過, 好似嘉年華會咁, 有攤位遊戲同獎品, 我個仔都係讀呢間學校, 已經派左當日的遊戲券, 好似有入學講座

原帖由 靚太太 於 09-9-24 14:01 發表
唔算太難,不過你要報就要快手,因為已經報名中喇!
佢會舉行幾次大型招生,當然早報入選機會高d啦,因為尾段d位小左到時自然更加難入啦!:loveliness:

仲有答埋你其他topic問題呀!
佢崇小&崇中都係英文學校,
佢幼稚園至中學 ...

原帖由 靚太太 於 09-9-24 14:01 發表
唔算太難,不過你要報就要快手,因為已經報名中喇!
佢會舉行幾次大型招生,當然早報入選機會高d啦,因為尾段d位小左到時自然更加難入啦!:loveliness:

仲有答埋你其他topic問題呀!
佢崇小&崇中都係英文學校,
佢幼稚園至中學 ...

有法文同日文讀?? 唔係卦! 如果真係, 甘都幾好喎.
不過佢小學學費超貴, 貴到拍得住 D 國際學校甘...

可否問一下崇真小學幼稚園跟小學費分別是多少?

原帖由 靚太太 於 09-9-24 23:38 發表
佢小學學費都幾貴架!我有朋友小朋友係這間學校小學讀佢話佢小朋友英文同普通話都非常好!
日文同法文係真係有得讀架!!我依家小朋友讀緊崇真幼私園,讀緊兩三個星期度,返屋企突然係度講英文同唱英文歌(有成6首歌)!!Happpy Bir ...

你小朋友而家係讀主流定國際 ?  interveiw 難唔難 ??

我交左表..仲未有消息, 有無家長收到 interview 信呀

Just called the school this morning, some info.:

Kindergarten:
local stream: $1920/m (10)
int'l classes: $2400/m (10)

Primary School:
local stream: $3600/m
int'l : $5200/m

Open day : 10 Oct 2009 (10:00 - 16:00)

原帖由 leunter 於 09-9-25 09:38 發表
我交左表..仲未有消息, 有無家長收到 interview 信呀

我都未收到 but 之前 call 過學校, 好似話 10月尾先 interview 同埋已經過左數 (報名費).

我都仲未收到信, 仲要係未過數, 係咪要打去學校問下呢?

原帖由 mic0355 於 09-9-25 11:43 發表
我都仲未收到信, 仲要係未過數, 係咪要打去學校問下呢?

仲未過數 ?  咁你幾時寄 form ka ??  打去學校問下隱陣 d wor.

我係8月15日就親身交表, 但都未過數喎

原帖由 Denisech 於 09-9-25 12:32 發表

我都未過數...又未通知

原帖由 Denisech 於 09-9-25 12:32 發表

我係 17/8 寄表架, 如果你係親身交表, 唔怕會寄失啦, 可以等下既.

我剛剛打去學校問過, 佢地話未過數係正常的, 咁我就話"唔係喎, 我知有d人已經過咗數", 但佢話無可能, 可能係嗰d人搞錯喎.
跟住佢仲問我個小朋友叫咩名, 幫我check下入咗資料未, 佢check到我個女會安排係10月13日第一輪面試, 叫我等信正式通知.

我仔仔要10月尾先有得in, 要面試前2星期才會收到信通知.  我係13号將申請表寄出.
唔知我地係第幾輪呢, 不過都好, 無寄失就得啦

點解你地知道何時INTERVIEW傢, 我打去問, 佢地話收到我BB資料, 但未知幾時IN, 我問佢有D媽媽已知, 佢話無可能.

原帖由 rubyrubylau 於 09-9-25 15:52 發表
點解你地知道何時INTERVIEW傢, 我打去問, 佢地話收到我BB資料, 但未知幾時IN, 我問佢有D媽媽已知, 佢話無可能.

你幾時寄表咖? 佢話要入咗資料, 安排咗先知咖, 可能你d資料仲未入機安排啦.