用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 早交表;遲交表... ...
樓主: 中英數常
go

早交表;遲交表... ... [複製鏈接]

我個間一定要我個女張出世紙正副本, 身份証都唔得, 話張身份証睇唔到小朋友父母資料

好煩, 因張正本唔見左, 補都補唔切....

原帖由 MARSTEN 於 09-9-26 08:49 發表
基本上佢地建議填表果個最好係番住址證明果個,亦都係第日幫小朋友辦手續果個,搵番果個去"一條龍"就無衰
我填自己,電費單又係自己個名,所以我只係交左電費單copy,我同阿仔身份證copy就得啦~重要俾多$3佢整回郵信封,因 ...

原帖由 滿意媽 於 09-9-28 16:19 發表
我個間一定要我個女張出世紙正副本, 身份証都唔得, 話張身份証睇唔到小朋友父母資料

好煩, 因張正本唔見左, 補都補唔切....

試吓打去教育局問吓, 去教育局宣誓得唔得.
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

出世紙無得補領架?
我果陣特登一次過申請左2張

唔係出世紙正本咩? 點解結婚証書都要架??

原帖由 JT2008 於 09-9-25 15:45 發表
唔明..個申請表簽左媽咪..但爹d交表..個學校話要媽咪個id card 正本...小一入學須知都無提到gei.........跟住又話要結婚證書..須知裡又無提到...激死..我老公真係要去多次 ...

點解? 點解? 唔好問點解.

早幾年, 香港政府要人比錢, 有一句名言 : 用者自付.

教育局的無為而治政策, 兩字記之曰 : 校本.

睇0黎交表前最好打電話去學校問得清清楚先得,免得白行一趟,跨區者更甚

原帖由 redman1 於 09-9-28 16:33 發表
出世紙無得補領架?
我果陣特登一次過申請左2張

有得補領,如果有copy低張出細紙,可免查冊費/時間,我上次即取架

如果唔想排隊,第三天去交表,萬一要補交缺漏資料都有兩天時間準備。
‹ 上一主題|下一主題