用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11網囝囝, 小一選校, 那間好?
樓主: BenKeung
go

11網囝囝, 小一選校, 那間好? [複製鏈接]

Dearivy

請問知不知多少人爭一個叩門位?

“走左一兩個” - 知不知點解呢?

Thanks

原帖由 Dearivy 於 09-9-29 12:00 發表

去今小一每班30人, 今年小一每班33人, 後尾走左一兩個, 得返32人一班.

女仔其實重可以考慮聖士提反女子中學附屬小學
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

多謝各位家長!
非常有用的數據和資料.

原帖由 Dearivy 於 09-9-28 13:07 發表
我知最近3年報般小首輪得15分實無機會, 再早幾年就唔知啦. 學生升讀英中的百份率有50%左右, 今年應該是最好, 可能有60%以上.

今年區內間間都跌,般小居然不跌反升,厲害!
請問知唔知般小學生入讀英中嘅分佈?

原帖由 ew911 於 09-9-29 00:08 發表
聖心, 我覺得am class is fine. pm class.....I don't like it.... and I prefer my girl can have whole day school. hehe...... as I can have more time to take care my little one. hehe......

By the way, th ...

喺咪揀咗"聖安多尼"呀? 祝您成功!
‹ 上一主題|下一主題