用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 自行派位 (第一輪) 提問/分享區
樓主: JillJillJackso
go

自行派位 (第一輪) 提問/分享區 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

各位,
其實上下午校也各有好處. 問題在乎於是否家長想要的類型
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

請教: 軒上自行派位

請教下, 20分自行派位機率大嗎? 我老公嗰間係基督教, 但我地本身冇宗教, 同樣20分係咪考官校會著數d?

醒目開學勳章 王國長老

自行派位 (第一輪) 提問/分享區

各有關提問將放在此作集中帖, 方便查閱!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

原帖由 clintonma 於 09-9-21 13:52 發表
請教下, 20分自行派位機率大嗎? 我老公嗰間係基督教, 但我地本身冇宗教, 同樣20分係咪考官校會著數d?

大. 我小孩15分自行派位入上午校.

第一輪都無叩門位架.....正確既做法係.....如有40個位,抽40人,但會抽多幾個....順埋次序,到有人無黎,就順次序搵返果d人黎........唔係既話,可以交返教署比搞珠......但唔否定個別學校會有唔正宗做法(唔係軒官,我收唔到料有邊d學校咁揀學生)

原帖由 katiebbmama 於 09-9-10 14:50 發表
maggielee

"不過我知第一輪有人無嚟到註冊...剩位學校可選後補生
咪叫佢交晒PROFI ... "

您好, 有d 問題想請教 :
(1) 即係第一輪已經可以有位叩門 ? 我理解有冇錯 ?
(2) 咁叩門信/自薦信用bk d standard 信版可以 ...

請問軒上 及  軒下 自行收生有多少份表格, 15 分的有幾多個%可以入到呢?
其他好多名校都收少了報名表了

原帖由 Sindy 於 09-9-24 12:36 發表
第一輪都無叩門位架.....正確既做法係.....如有40個位,抽40人,但會抽多幾個....順埋次序,到有人無黎,就順次序搵返果d人黎........唔係既話,可以交返教署比搞珠......但唔否定個別學校會有唔正宗做法(唔係軒官,我收唔 ...

另又請問15分仲要跨區, 係第一輪有冇機會入到!

原帖由 edithtsoi 於 09-10-4 23:16 發表
請問軒上 及  軒下 自行收生有多少份表格, 15 分的有幾多個%可以入到呢?
其他好多名校都收少了報名表了

PM have very big chance

唉, 又不可以同時揀AM and PM, 我唯有報了AM, 好心急呀

原帖由 ernestchow 於 09-10-5 10:48 發表
PM have very big chance

從另一個網的資料, 有成300 份交軒小上午, 即是要5個人掙一個學位, 我估都是沒希望了

原帖由 YLau 於 09-10-8 15:15 發表
請問大家知不知道下午校有幾多人交form呢?
我仔得15分, chance大唔大呢?
因下星期一我要register直資及放棄自行派位, 好頭痛呀!!!
‹ 上一主題|下一主題