用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-10 NCA pm 家長
樓主: sum_mum
go

2009-10 NCA pm 家長

已經SEND左喇.
係囉, 雖然翹翹唔同大家一齊上堂, 但我地都放假可以時常約出0黎玩MA. 其實昨日想問大家有冇節目, 不過好似遲左D咁. 下次啦.

原帖由 yamiyami 於 09-11-1 12:11 發表
星期五嵐嵐番到屋企都係咁講話翹翹唔再番黎....翹翹唔再番黎...仲有d sad tim ar...所以我都同嵐嵐講, 平時番學見唔到, 但係假日我地會見架咁安慰佢lor

翹媽, 我pm 左我email 比你, 煩請send 相比我睇thx.

翹媽,  ...

我個女話已經有新同學仔坐左蔓翹個位啦!

我個工人前日走左佬, 而家周身唔得閒....好慘...

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

咁似我以前個工人呢, 突然間一早唔見人, 原來又係走左佬, 真係乜人都有.

原帖由 yamiyami 於 09-11-7 00:17 發表
我個工人前日走左佬, 而家周身唔得閒....好慘...

Same case happened here.  It's seems quite common after all.

今日收到老師張字條,叫我交「家庭生活德育實踐觀察檢核表」,到底咩黎?有無派呀?點解我未見過既?

是上個月派的.
原帖由 mrs.aj 於 09-11-9 18:26 發表
今日收到老師張字條,叫我交「家庭生活德育實踐觀察檢核表」,到底咩黎?有無派呀?點解我未見過既?

NCA PM 好靜局bor....

嵐嵐會係x'mas party扮聖誕老人呀, 你地呢??

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

我女女扮羊,佢話無野要講,淨係咩咩聲!

嵐嵐扮聖誕老人, 佢又好似一舊雲咁咩都唔知, 我啱啱都去左灣仔買衫啦...好有聖誕氣氛呀..

文心做 "牛叔叔"!

蔓翹做白馬公主. 而家要同佢買套白衫白褲.

原帖由 mansumbb 於 09-12-14 19:03 發表
文心做 "牛叔叔"!

原帖由 mansumbb 於 09-12-14 19:03 發表
文心做 "牛叔叔"!

嘩...搵衫有d 難度bor..哈.

我個女話文心做牛要行嚟行去,佢做羊就要同李老師跳舞,嵐嵐做聖誕老人要派晒d禮物,有d同學做觀眾,佢講既野唔知有幾成真!!

仲有呀,收到好多同學仔既聖誕卡,你地有無諗住送呀?我之前無諗呀,佢自己又唔識派,咁老師要幫佢派咁多張咪好忙?

原帖由 yamiyami 於 09-12-15 10:01 發表

嘩...搵衫有d 難度bor..哈.

No one mentioned of any special costume.  We just follow the school guideline of wearing a set of white clothes.

睇左隻聖誕表現既碟,班傻豬都做得唔錯,我個女日日係度煲碟,一路睇一路笑.