用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-10 NCA pm 家長
樓主: sum_mum
go

2009-10 NCA pm 家長 [複製鏈接]

玩完啦!玩到幾點呀?d 細路開唔開心呀?其實我都好心思思想叫daddy帶女女出黎玩,不過我相信daddy一定唔肯,下次係幾時呀???我地好想join呀!

個個小朋友都玩得好開心.  

嵐嵐, 盈盈, 文心响商場碰見時已經拖住手四圍走四圍跳, 好快蔓翹, 嘉權同姐姐到齊後, 先到蔓翹家中玩了一小時, 蔓翹的妹妹亦一齊玩, 各小朋友分享了一些小食, 然後再到會所兒童遊戲室玩到五點先走,  好多都疲倦到要抱.

今日各小朋友都好乖, 各家長亦談得好開心; 除了媽媽, 文心/嘉權/蔓翹爸爸亦有參與, 所以好歡迎各爸爸曰後加入聚會.

mrs.aj,
係呀, 個個玩到唔舍得走, 好開心呀. 而家蔓翹跟妹好都 . 下次妳幾時OK? 不如妳定個日子啦.

原帖由 mrs.aj 於 09-10-26 19:59 發表
玩完啦!玩到幾點呀?d 細路開唔開心呀?其實我都好心思思想叫daddy帶女女出黎玩,不過我相信daddy一定唔肯,下次係幾時呀???我地好想join呀!

my pleasure , 歡迎下之再0黎玩過.

原帖由 mansumbb 於 09-10-26 18:34 發表
多謝蔓翹一家招待, 大家都玩得好開心!

多謝蔓翹媽熱情既招待, 嵐嵐玩得好開心, 不過真係失禮哂, 嵐嵐實在太活躍, 周圍搞周圍跳, 蔓翹媽多多包容!!

下次真係要帶埋嵐嵐爸黎!! 我就成身散哂..

期待下一次

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

嘉權同穎心玩得好開心, 搭地鐵時已瞓著覺, 多謝蔓翹媽熱情既招待, 下次再出來聚聚

係呀多謝蔓翹媽熱情既招待, 下次再出來聚聚, 如果盈盈有咩失禮實在請多多包涵, 盈盈玩得好開心, 一到香港站飲埋佢最愛既奶就訓, 訓到八點幾先捨得起身。

大家收唔收到同學仔既生日會邀請呀,我女女好想去,仲諗緊買咩比佢做禮物,但係星期六下晝佢有野學呀!所以應該唔去!
如果比我選下一次聚會日期,不如22/11(日)啦!不過咁長遠既事,可以到時再傾既!

原帖由 mrs.aj 於 09-10-28 17:15 發表
大家收唔收到同學仔既生日會邀請呀,我女女好想去,仲諗緊買咩比佢做禮物,但係星期六下晝佢有野學呀!所以應該唔去!
如果比我選下一次聚會日期,不如22/11(日)啦!不過咁長遠既事,可以到時再傾既! ...

We also got the invitation but not yet decided to go or not.  However, it strange that we cannot find the address on the map.  Do you know where is it?

i also wonder where is it???

原帖由 mansumbb 於 09-10-28 17:53 發表

We also got the invitation but not yet decided to go or not.  However, it strange that we cannot find the address on the map.  Do you know where is it?

灣仔司徒拔道,我估係d私人大廈會所.
前一日學校已經開生日會,所以我地決定左唔去啦!
有一樣野想問大家,你地有無咁乖個個星期同小朋友同大小肌肉訓練本野呀?其實我無做呀!會唔會好衰呀?

致各位NCApm家長 :
小囡蔓翹由下星期一起會由下午班轉到NCA上午班, 所以明天會是小囡跟各同學仔上課的最後一天. 如果大家唔介意, 我們是會繼續跟大家一齊玩的.

SEE YOU IN 晉晉 PARTY!

原帖由 mrs.aj 於 09-10-28 20:05 發表
灣仔司徒拔道,我估係d私人大廈會所.
前一日學校已經開生日會,所以我地決定左唔去啦!
有一樣野想問大家,你地有無咁乖個個星期同小朋友同大小肌肉訓練本野呀?其實我無做呀!會唔會好衰呀? ...

上午班居然有位轉呀?係咪即係有人走?咁我地pm班咪可能有新生lor!

Dear NCA PM mama,

Today is my daughter's (stephy) last day in PM class and we have take some photos with her classmates, if you want to get the pic, pls PM the email address to me and i will send the back to you.
P.S. i dont know why only 14 classmates today, may be they are in different group or the rest of them absent today?!

蔓翹媽咪

原帖由 mrs.aj 於 09-10-29 16:01 發表
上午班居然有位轉呀?係咪即係有人走?咁我地pm班咪可能有新生lor!

Please check PM.  Hope Stephy is doing good in the AM class!

pls check email

原帖由 mansumbb 於 09-10-30 21:30 發表
Please check PM.  Hope Stephy is doing good in the AM class!

原帖由 車莉 於 09-10-30 22:06 發表
pls check email

Haven't received it so far.  Kindly check PM for another email address.  Thanks.

send already

原帖由 mansumbb 於 09-10-30 22:40 發表

Haven't received it so far.  Kindly check PM for another email address.  Thanks.

原帖由 車莉 於 09-10-30 23:19 發表
send already

Got it.  Thanks a lot!

星期五嵐嵐番到屋企都係咁講話翹翹唔再番黎....翹翹唔再番黎...仲有d sad tim ar...所以我都同嵐嵐講, 平時番學見唔到, 但係假日我地會見架咁安慰佢lor

翹媽, 我pm 左我email 比你, 煩請send 相比我睇thx.

翹媽, 記得得閒都繼續入黎呢度呀.

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam
‹ 上一主題|下一主題