用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求救...無望也得一試, 請間st. cat取表要寫甚麽資料??? ...
go

求救...無望也得一試, 請間st. cat取表要寫甚麽資料??? [複製鏈接]

錯過了派表時間 ...很自責...

雖知無望, 我決定都即管照send信盡點力去試取表.

請各位巴send信的媽媽, 封信要包括甚麽資料..?我在St. Cat 網頁上找不到資料了, 請幫幫我這位不稱職的媽媽
   0    0    0    0

小朋友出世紙副本(右上角寫電話)一張回郵信封,4.5'*9.5',$2.2的郵票。報名費30(支票),支票背面寫上聯繫電話。在信封左下角寫application form,並寫明你希望面試用的語言。好像就是這些了。不過說實話,學校再派表的希望很微,還是把握其他心儀學校的機會吧。我也幫我三女寄了信去要表格,但是由於是週六才拿去郵局寄的,估計也是沒有機會拿到表了。

Dear Celina_wei,
<<再派表的希望很微>>
我也是這樣想....唉, 寄了, 總算盡了最後點力!!!

很多謝你的資料, 祝大家都幸運!!

原帖由 celina_wei 於 09-9-17 12:09 發表
小朋友出世紙副本(右上角寫電話)一張回郵信封,4.5'*9.5',$2.2的郵票。報名費30(支票),支票背面寫上聯繫電話。在信封左下角寫application form,並寫明你希望面試用的語言。好像就是這些了。不過說實話,學校再派表的希望很微,還 ...

今日已經18號, 依家先寄(st cath 要next monday 先收到)真係唔好奇望有form, good luck

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-9-18 11:54 發表
今日已經18號, 依家先寄(st cath 要next monday 先收到)真係唔好奇望有form, good luck

wow....仔仔而家咁大個啦....好耐冇見啦!

Just call St. cat about the app.  I post it on Monday and they ask me call back tomorrow to confirm have any form to me or not.

嚇餐死, 家姐係都讀都可能攞唔到form,
星期三送囡返學時見到有家長抱住個囡係門口哭,
真的好想上前安慰.
原帖由 肥豬嘜嘜的媽咪 於 09-9-18 13:34 發表
Just call St. cat about the app.  I post it on Monday and they ask me call back tomorrow to confirm have any form to me or not.

唔係咁誇張丫麻, 抱住個女喊...駛唔駛呀???
雖然我都有報, 已經寄左去, 我11號寄快遞, 14先收到, 唔知有無我份???隨綠吧~

各位靚媽媽:
平常心去看啦~~~

講真取唔取到表格都係隨緣啦, 唔好比自己咁大壓力,出面仲有好多好幼稚園既.

上年我都好遲取到表格,但st cat都寄俾我。佢吔越多人申請越好啦$30申請費架,點會唔俾表格呢!!

I also sent out on Saturday but no reply yet.... a bit crazy, isn't it?

唔洗噤緊張,幾時先得佢地大

原帖由 Pilotkid 於 09-9-18 20:13 發表
上年我都好遲取到表格,但st cat都寄俾我。佢吔越多人申請越好啦$30申請費架,點會唔俾表格呢!!
你估佢地好恨拿你個$30,得2日時間面試,一定有個限額。

人地會用你個回郵信封退番個30蚊比你架, 點會拿你個30蚊先...

我兒班中有位家長想幫佢細女取表格, 都不能取到, 可想而知, 淨係張申請表已競爭激烈了....

原帖由 jswailam928 於 09-9-18 18:03 發表
唔係咁誇張丫麻, 抱住個女喊...駛唔駛呀???
雖然我都有報, 已經寄左去, 我11號寄快遞, 14先收到, 唔知有無我份???隨綠吧~

各位靚媽媽:
平常心去看啦~~~ ...
‹ 上一主題|下一主題