用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4)

JOJO,

墾丁係唔係好靚架? 我成日睇到介紹, 好似好正咁, 不過果到係唔係好似鄉下地方呀? 買野,食野無咁方便架? 我都好想去呀!

bobo,

你講果隻沐浴露係唔係 DOXX呀?  真係咁便咩? 俾你地講到我好想去呀?

唔... 只要係韓國本土牌子, 例如皮膚食物(skXXfood), 雪x秀, lanXXge等真係平好多, 大約係hk嘅1/3或1/2價錢而已。  

原帖由 JoJo 於 09-7-28 11:14 發表
Jelly,
我想問去韓國買護膚品係未真係比香港便好多呢?

我今次喺skxxfood都係掃咗大半個旅行社比嘅旅行袋咁多。我同事上次去, 淨係呢個牌子就掃咗一大箱番嚟, 護膚品, 化妝品, 洗頭髮, 沖涼乜都有 相比之下, 我已經叫買得好小嘢

原帖由 BoBo1021 於 09-7-28 15:03 發表
JoJo,

唔好話護膚品平, 就連沐浴露都平, 好似"皮膚食品"有隻橙味沐浴露, 小姐仔不知幾鍾意, 我都想去多次掃貨呀

係咪真架 係咪攪12月呀   

原帖由 ckckcktina 於 09-7-28 10:48 發表
jelly,

都好哦, 咁你開團啦. 等你plan好, 大家度下期啦. 我都想去呀.

Tina
係"Skxxfood"呀, 佢仲有隻"蜂蜜牛奶"冬天用好正.

原帖由 ckckcktina 於 09-7-29 11:21 發表
bobo,

你講果隻沐浴露係唔係 DOXX呀?  真係咁便咩? 俾你地講到我好想去呀?

嘩......我又去..............不過可惜冇假呢

原帖由 jellycheng 於 09-7-29 12:21 發表
係咪真架 係咪攪12月呀   

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
墾丁係比人陽光海灘感覺. 其實個度好岩小朋友玩家.

佢同台北可以話係兩個唔同既世界.

但每一位去完墾丁既朋友回來都話好好玩啊. 好喜歡墾丁呢.

Pls check PM!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-29 11:19 發表
JOJO,

墾丁係唔係好靚架? 我成日睇到介紹, 好似好正咁, 不過果到係唔係好似鄉下地方呀? 買野,食野無咁方便架? 我都好想去呀!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

jelly,

都好哦, 十二月放聖誕, 諗得過哦, 帶埋阿女一齊去.

jojo,

check pm

jelly, bobo,

點解你地講個牌子我唔知既? maybe我太out. 我地用開都係doxx咋, 你地講果d未聽過哦, 我真係大鄉里囉....

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 jellycheng 於 09-7-29 12:09 發表
唔... 只要係韓國本土牌子, 例如皮膚食物(skXXfood), 雪x秀, lanXXge等真係平好多, 大約係hk嘅1/3或1/2價錢而已。  
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

我啱啱收到bank statement... 碌咭個rate仲好過兌換價

jelly,

咁埋超抵....... 好想去shopping哦.... 大出血....... 佢地韓國既錢都好低下架哦.

夏天男仔是否一定要穿白皮鞋 ?

唔知全白波鞋得唔得呢 ? because I find it very difficult to buy a pair of good quality 白皮鞋.  

If school requires boys to wear 白皮鞋 , may I know where do u buy the 白皮鞋 for your kids.  I have been to Shoes Box (they have no small size shoes for 白皮鞋) and Dr. Kong (I have bought a pair before, but it is quite hard).

Do u know when to wear the 運動服 ?  

Thanks

係呀, 睇完張statement仲覺得自己買得唔夠... 1:160已經唔算低, 我朋友喺舊年年尾(金融海潚)時去, 仲1:190添 :quiet:

原帖由 ckckcktina 於 09-8-4 10:15 發表
jelly,

咁埋超抵....... 好想去shopping哦.... 大出血....... 佢地韓國既錢都好低下架哦. :surprised:

白波鞋代替白皮鞋好似唔係咁好喎, 其實吉之島同SOGO都有好多架, 你去睇吓啦, 應該都唔難搵既.

學校逢星期二,四係著運動衫既.

原帖由 chez 於 09-8-4 11:00 發表
唔知全白波鞋得唔得呢 ? because I find it very difficult to buy a pair of good quality 白皮鞋.  

If school requires boys to wear 白皮鞋 , may I know where do u buy the 白皮鞋 for your kids.  I have be ...

thanks for your information.  i'll try and go to Sogo to look for a pair.

原帖由 BoBo1021 於 09-8-4 19:33 發表
白波鞋代替白皮鞋好似唔係咁好喎, 其實吉之島同SOGO都有好多架, 你去睇吓啦, 應該都唔難搵既.

學校逢星期二,四係著運動衫既.

jelly,

8來聽下韓國有咩牌子既化妝品出名架? 你pm俾我啦. 響呢到唔方便post晒d名出來. 因為有frd maybe 今個月會去, 我托佢幫我買d返來先.

sent咗喇, 你睇睇

原帖由 ckckcktina 於 09-8-5 11:39 發表
jelly,

8來聽下韓國有咩牌子既化妝品出名架? 你pm俾我啦. 響呢到唔方便post晒d名出來. 因為有frd maybe 今個月會去, 我托佢幫我買d返來先.