用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4)

回覆 1100# ahnew 的文章

有呀....不過, 我試過miss左一日....仲有...有時要搵答案.....

哎呀,吾記得tim. 點算?!有冇得補番?
原帖由 七點半 於 11-5-9 10:24 發表
有呀....不過, 我試過miss左一日....仲有...有時要搵答案.....

可以補返架 ! 你去"補做昔日題目"果度, 就可以了。
原帖由 iadalovebb 於 11-5-10 12:05 發表
哎呀,吾記得tim. 點算?!有冇得補番?

係呀, 我都間中唔記得做, 湊仔兼返工, 的確好忙 ^^
其實有D題目好難答, 我都搵唔到答案既 ==!

原帖由 七點半 於 11-5-9 10:24 發表

但係只可以補做過去10天的問題...

原帖由 fifi_chan 於 11-5-10 23:37 發表
可以補返架 ! 你去"補做昔日題目"果度, 就可以了。

回覆 1# 七點半 的文章

睇返張通告,原來已經完左。不過,我今晚都會補做返。

係?? 哈哈...我都唔知添....hehe

原帖由 iadalovebb 於 11-5-11 11:17 發表
睇返張通告,原來已經完左。不過,我今晚都會補做返。

今天高班影畢業相, 但很可惜, 下雨呀

oh..真係好可惜..我都見過以前係church前影d畢業相,真係靚好多架
原帖由 YnnMa 於 11-5-13 13:18 發表
今天高班影畢業相, 但很可惜, 下雨呀, 無得係教堂前面的樓梯影相, 要改係禮堂影, 好失望呀!
我之前上網睇返之前畢業生的舊相, 24年來都無一張係係禮堂影既!!  

唔知學校會唔會再影多次呢???

不過再影又真係麻煩左 ...

低班及幼班的校外活動都改為校內活動 :(   很掃興

想請教一下, 7月幼班都有結業禮, 在7月8日, 請問之後要回校上課嗎? 7月11日及7月12日分別是低班及高班結業禮, 7月13日暑假開始.

另, 校車或保母車7月收費是否亦都要整月收費?

謝謝!!

咁即係話幼班7月9日開始放暑假啦....個半月流流長都唔知比咩佢玩好....

至月7月校車費會收半個費月, 並於繳交6月份時一同比埋...我所講係學校校車...保母車就唔肯定...

原帖由 ahnew 於 11-5-19 10:13 發表
想請教一下, 7月幼班都有結業禮, 在7月8日, 請問之後要回校上課嗎? 7月11日及7月12日分別是低班及高班結業禮, 7月13日暑假開始.

另, 校車或保母車7月收費是否亦都要整月收費?

謝謝!! ...

七點半, 多謝你~

保母車都係收半個費月.

其實七月幼班應該只返4日....之前有諗過七月自己帶返學放學(主要係因為自己會放假)唔坐保母車, 但後來想到如果個個都係咁...司機叔叔同 E E 們會好唔開心, 所以都照比七月車費.

幼班小朋友放暑假, 大家有嘜安排??

我有朋友想報面試班 ... 佢地話要低班開始上 ... 出年今日我都要 "煩" 小學報名 lu .....

又到小一放榜時間啦..........

希望各位小朋友都入到心儀學校..........

仲有...如果唔搭校車又要提早通知學校, 又要換過個車牌...都幾麻煩...其實我之前都有想過...不過, 都係費事麻煩而擱置....

至於暑期班...我都係打算報下畫畫班...可能我個仔係8月...我見佢有好野都好似唔係好識...我唔敢報太多學術性的暑期班比佢上...

另外, 6月4日放榜...學bobo1020講希望各位小朋友都能升讀心儀學校...下年就到我阿女啦....想起都有d驚.....

原帖由 ahnew 於 11-6-2 09:32 發表
七點半, 多謝你~

保母車都係收半個費月.

其實七月幼班應該只返4日....之前有諗過七月自己帶返學放學(主要係因為自己會放假)唔坐保母車, 但後來想到如果個個都係咁...司機叔叔同 E E 們會好唔開心, 所以都照比七 ...

各位媽咪,請問你哋會響高班畢業禮果日,返學校做義工嗎 ?

究竟當日有咩要幫手呢 ?
多謝 ^^

嘩...多囉.........包括: 梳頭, 化妝, 換衫, 照顧小朋友等等.....好忙架............

原帖由 fifi_chan 於 11-6-14 23:23 發表
各位媽咪,請問你哋會響高班畢業禮果日,返學校做義工嗎 ?

究竟當日有咩要幫手呢 ?
多謝 ^^

終於明白有幾忙了。
做完義工返屋企, 真係散晒, 不過, 我可以了解阿仔既校園生活多一點點, 值得既 ^^

原帖由 BoBo1021 於 11-6-15 10:50 發表
嘩...多囉.........包括: 梳頭, 化妝, 換衫, 照顧小朋友等等.....好忙架............

回復 1119# fifi_chan 的帖子

fifi,

囝囝升什麼班??

另外, 昨晚去聽升小家長會....今年有93%抽到第一志願...真的不錯!!!!