用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4)

mandy,

哦.... 你女留返響義班呀! 學校既安排都係想我地阿女識多d 新朋友, 我都知原本孝班有幾個都轉左去義班. 我地今年都係得兩班, 轉來轉去, maybe出年高班又轉返來囉.  ^@^

tina, 唔好意思咁遲覆你, 因為上個星期我同老公同阿囝去咗韓國玩咗幾日, 所以無上過網

係呀, 阿囝本童心集老師已經比咗我, 仲話雖然佢哋學校唔可以繼續同阿囝update落去, 所以叮囑以後要靠我喇, 講到我同老師兩人都有d眼濕濕...

本童心集真係好有心機做啊, 睇番阿囝初入學個薯樣到而家個懶叻樣真係好感慨。希望我而家同佢做呢個決定係正確架喇。

原帖由 ckckcktina 於 09-7-10 12:46 發表
jelly,

你今日有無返學校見老師呀? 有好多野俾阿女呀! 好感動呀睇到阿女本"童心集" 真係要讚下老師, 好有心機做! 寫得好好, 又觀察得好仔細. 等我地知道阿女響學校既生活!

我諗你本"童心集"今次可以拎 ...

醒目開學勳章 王國長老

Jelly,
雖則你仔仔今年9月讀第二間學校, 但我們也歡迎你常來這裡留言啊.

韓國好玩嗎?

原帖由 jellycheng 於 09-7-20 15:10 發表
tina, 唔好意思咁遲覆你, 因為上個星期我同老公同阿囝去咗韓國玩咗幾日, 所以無上過網

係呀, 阿囝本童心集老師已經比咗我, 仲話雖然佢哋學校唔可以繼續同阿囝update落去, 所以叮囑以後要靠我喇, 講到我 ...

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Tina

係呀, 原本諗住小姐仔上次學校去交通安全城佢出水痘冇得去, 見有開放日, 就幫佢約幾個同學仔一齊去玩啦, 點知.........唉

舊生會旅行好似改咗下星期喎, 希望會好天啦.
已經幾個星期都是星期六日落雨啦.

原帖由 ckckcktina 於 09-7-20 10:32 發表
bobo,

你去唔成交通安全城呀, 我地都去唔成舊生會旅行呀! 唉.... 明明sunday朝早先係唔好天, 過左十點後都天氣都變好, 搞到我地d 計劃全部都要重新plan過. 真係無隱!!! ...

醒目開學勳章 王國長老

Tina, BoBo1021,
舊生會旅行你們去嗎?

那天我可以單拖出席了. 原本想帶部大機去影相. 我諗未必得. 只好帶部細機影啦

原帖由 BoBo1021 於 09-7-21 00:06 發表
Tina

係呀, 原本諗住小姐仔上次學校去交通安全城佢出水痘冇得去, 見有開放日, 就幫佢約幾個同學仔一齊去玩啦, 點知.........唉

舊生會旅行好似改咗下星期喎, 希望會好天啦.
已經幾個星期都是星期六日落雨啦.

...
主愛我

多謝你啊, jojo.

首爾都幾好玩呀, 同埋都幾啱細路仔去, 因為地方絕對乾淨, 不過係食物可能差小小(有肉都實係烤), 所以我餐餐都用湯撈半碗飯阿囝食, 等佢一定飽咗大半先, 再由得佢自己食幾多肉就算吧

原帖由 JoJo 於 09-7-20 15:50 發表
Jelly,
雖則你仔仔今年9月讀第二間學校, 但我們也歡迎你常來這裡留言啊.

韓國好玩嗎?

JoJo,
我都想去呀, 可惜我未入舊生會呢

點解單拖既, 小師兄有節目, 唔陪你呀

原帖由 JoJo 於 09-7-21 10:23 發表
Tina, BoBo1021,
舊生會旅行你們去嗎?

那天我可以單拖出席了. 原本想帶部大機去影相. 我諗未必得. 只好帶部細機影啦

醒目開學勳章 王國長老

BoBo,
係喎. 你出年就入會啦. 到時一定要入黎參加呀.

我講單拖既意思係. 我要自己單獨拖個仔去玩囉. 老公要返工. 去唔到

原帖由 BoBo1021 於 09-7-21 13:18 發表
JoJo,
我都想去呀, 可惜我未入舊生會呢

點解單拖既, 小師兄有節目, 唔陪你呀
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Jelly,
我正想問. 韓國其實有乜野岩小朋友玩. 在我眼中. 除左滑雪. 好似無乜野岩呢? 可唔可以講多d. 等我了解下.

還有你係未跟團?

原帖由 jellycheng 於 09-7-21 10:50 發表
多謝你啊, jojo.

首爾都幾好玩呀, 同埋都幾啱細路仔去, 因為地方絕對乾淨, 不過係食物可能差小小(有肉都實係烤), 所以我餐餐都用湯撈半碗飯阿囝食, 等佢一定飽咗大半先, 再由得佢自己食幾多肉就算吧

...
主愛我

JoJo,

上年我同小姐仔去韓國, 都係去玩溫泉水上樂園同埋樂天世界, 樂天啱小朋友玩多d, 大朋友就玩夢幼樂園好d. 有個農場好似幾好玩, 不過最後唔成團要轉過另一團, 所以冇去到.

原帖由 JoJo 於 09-7-21 14:28 發表
Jelly,
我正想問. 韓國其實有乜野岩小朋友玩. 在我眼中. 除左滑雪. 好似無乜野岩呢? 可唔可以講多d. 等我了解下.

還有你係未跟團?

醒目開學勳章 王國長老

BoBo1021,
I see. 因暫時我只著迷去台灣玩咋. 遲下玩夠去發掘下第二個地方玩呢

原帖由 BoBo1021 於 09-7-21 21:26 發表
JoJo,

上年我同小姐仔去韓國, 都係去玩溫泉水上樂園同埋樂天世界, 樂天啱小朋友玩多d, 大朋友就玩夢幼樂園好d. 有個農場好似幾好玩, 不過最後唔成團要轉過另一團, 所以冇去到.

...
主愛我

hi ~ long time no talk~
太耐無上黎,差d唔識路,原來搬左上樓

嘩arm arm上stmm睇今年小1派位,好似都好好wor

醒目開學勳章 王國長老

嘻嘻. 我諗置頂會方便少少. 如果各位覺得搬返落去好d 我可以搬返落去.  

原帖由 OnlyOne 於 09-7-22 14:15 發表
hi ~ long time no talk~
太耐無上黎,差d唔識路,原來搬左上樓

嘩arm arm上stmm睇今年小1派位,好似都好好wor
主愛我

有無小朋友9月會去下低義呀....

jelly,

唔緊要啦, 你得閒先上來覆囉. 又唔急既.  
原來你去左旅行. 韓國我未同阿女去呀, 我自己就去過. 都幾好玩架, 不過就千企唔好揀d 大節去呀, 佢地新年, 中秋, ... 原來都會放假架, 而且有d 鋪頭都唔開既. 我上次去就撞正佢地中秋節. 都幾無隱, 成條街d 鋪頭都唔係開好多. 不過去明洞就好d.

你得閒就過來交流下阿仔新學校既生活啦.

jojo,

我會去呀! 不過我都係一拖2去. 我老公又係唔得閒. 我仲要幫人地拖多個添呀. 即係一拖三. 勁唔勁呀?

希望sun唔好落雨啦. 如果唔係真係幾煩.

onlyone,

你好耐無上來囉. 去左邊呀? 掛死人咩.

bobo,

韓國真係幾岩小朋友架. 我都plan緊一係出年先帶佢地去玩, 因為想等細女大個d先去. 如果唔係, 都有好多games玩唔到, 因為唔夠高. 到時佢地可以兩姐妹一齊. 開心d架.

jojo,

咁你個台灣之旅幾時成行呀? 你諗住自己去定係join團呀?

tina,
衰鬼~呢排公司好忙ar

係ar, 請指教