用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st.catherine form
go

st.catherine form [複製鏈接]

我想問有無人有多st.catherine國際英文幼稚園2010年k1申請表??
   0    0    0    0

我都想要, 不過我知都好渺茫...

I know it's impossible to have a spare form for me. Anyway, I give it a try.....Hope there is miracle.

去年佢地d form貼晒相好似準考証咁架....

原帖由 withouticeq_q 於 09-9-15 18:27 發表
I know it's impossible to have a spare form for me. Anyway, I give it a try.....Hope there is miracle.

係呀, 無得轉讓架. 好似張準考証一樣, 有齊小朋友張相, 資料, 面試日期及時間等等.

朋友本想為女兒報名,但剛知道原來報名表已於11/9派完。
想借此問問有沒有其他媽媽多取表格可轉送。

Are they require the photo when we send the request of application form ? I didn't send the photos. Is it necessary?

無話要相bo
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

我大仔讀緊St. Cat., 諗住同個細佬申請; 11/09 (星期五) 收到學校通告, 諗住14/09(星期一)寄去攞, 點知website上話已經派哂.  今朝再去左學校, 發現原來好多有小朋友讀緊St. Cat. 既家長都中招!  學校方面話今年係超多人取表.  唉! 我都明白制度係制度, 但係學校都要考慮下每年出生率都唔同...

有無St. Cat.家長有同樣經歷? 我地應該同學校反映...

吓...咁即係讀緊都冇得優先取表??

咁明明講11/9開始寄去拎表
咁係唔係即係當日寄郵差星期一派到都拎唔到表呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 yyin 於 09-9-16 10:03 發表
吓...咁即係讀緊都冇得優先取表??

咁又真係差d喎...
唔理佢有無分加先啦.. 連張form都攞唔到, 好似安排上有d不近人情囉!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 NICOLE123 於 09-9-16 10:12 發表
咁明明講11/9開始寄去拎表
咁係唔係即係當日寄郵差星期一派到都拎唔到表呀

希望係星期一派信嗰d都有form啦~~

我大囡都係讀緊K3﹐我就11/9 早上去了郵局寄﹐希望收到啦。早知可以放入學校個郵箱我都咁做啦﹐by post only 個definition原來可以係咁解﹗唉﹗不過07年個出生率真係好高﹐到呢班細路考小學時我相信仲緊張﹗

原帖由 Happyfather2007 於 09-9-16 09:47 發表
我大仔讀緊St. Cat., 諗住同個細佬申請; 11/09 (星期五) 收到學校通告, 諗住14/09(星期一)寄去攞, 點知website上話已經派哂.  今朝再去左學校, 發現原來好多有小朋友讀緊St. Cat. 既家長都中招!  學校方面話今年係超 ...

即係話9月11日已經派晒D form??? 如果係就非常非常之失望......唉!!!!

我都係上星期五先知...於是星期六早上就寄左信...唔知拎唔拎到form呢? 有冇家長已經收到st catherine既application form?

淨係取"application form"都有咁多人爭, 可想而知st.cat的魔力真係好高啊! 上年這時間我為小兒取form時, 競爭都好大, 估唔到今年一樣係咁犀利....

原帖由 姬絲蒂 於 09-9-16 11:39 發表
我都係上星期五先知...於是星期六早上就寄左信...唔知拎唔拎到form呢? 有冇家長已經收到st catherine既application form?

我都係星期五晚跑去郵筒寄, 好彩趕得切, 因為郵差啱啱收緊信....不過唔知會星期六早上寄到定話係星期一先寄到...anyway, 我見到有啲家長星期一話見到website寫已派完申請表, 我都覺得好奇怪, 所以頭先打左電話去問, 想知道佢地收唔收到我封信, 佢叫我星六或下星期一先打去再問, 因為而家入緊資料落電腦, 都未開始寄form....我問咁點解web-site寫派哂form, 佢冇答我, 佢話總知未開始派form, 就算家長接送都唔會即時攞到form.....
所以真係唔明點解佢個web-site會咁寫, 令我地呢班家長咁擔心....可能佢地估到星期一收到啲信一定爆quota, 所以就响個web-site寫派哂form, 杜絕啲家長再繼續寫信去.

even 我11/9 把信放入信箱, 照而家個勢, 都好擔心無form, 只係取form 都已經咁

原帖由 happyday5hk 於 09-9-15 17:35 發表
我都好想要阿! 吾該啊,卑份我啊,我因為阿女發燒,忙住照顧佢,今日先有時間上網,點知一看已經話派曬,好想喊...如有人有多或吾要,請卑我啊,million thx! ...
‹ 上一主題|下一主題