用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 羅福道09年k1下午班家長, 入來交流一下吧! ...
樓主: littlepang_lau
go

羅福道09年k1下午班家長, 入來交流一下吧! [複製鏈接]

Laoshai, 仔仔錫鍚你, 你地好. 我女叫Roxane, 都係N3班. 坐orange table.
有晚阿女有同我講起 Matthew, 佢話有同學仔o係sir滑梯度推推下撞到matthew仔.不過無咩事, 又無人喊.同推人個小朋友是唔小心. 佢竟然同我講事發經過.
仔仔錫鍚你: 你仔仔好靚仔, 我好似唔覺意有張相o係facebook度, 應該係你個仔仔企o係我個女後面, 有d friend見到話佢個同學好靚仔.
世界真細.

原帖由 laoshai 於 09-9-28 16:12 發表

高興認識你,我仔仔 Matthew 係獨眼龍,因有鴛鴦眼,要用眼貼,佢返學無耐就話被同學推跌左副眼鏡,好在只係小意外,無火藥味。

我今晚問下佢 2 / 10 要帶 D 乜先。 ...

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-9-29 10:09 發表
HELLO!  小朋友有d推跌一定有, Matthew 無事就好.  阿仔Bosco 都話起校車比人打(唔知真定假, 我亦無向保母車&老師查證), 只係問佢比人打時應該點, 佢答我"要擋住"  我就當問題已解決

頭先問過阿仔, 有無同學仔用一隻眼睇野, 佢答有, 我已經叫佢同一陣向matthew say hello

我都會叫 Matthew 試下搵一位叫 Bosco 既同學仔。

原帖由 RoxaneMama 於 09-9-29 16:10 發表
Laoshai, 仔仔錫鍚你, 你地好. 我女叫Roxane, 都係N3班. 坐orange table.
有晚阿女有同我講起 Matthew, 佢話有同學仔o係sir滑梯度推推下撞到matthew仔.不過無咩事, 又無人喊.同推人個小朋友是唔小心. 佢竟然同我講事發經過.
仔仔錫鍚你: 你仔仔好靚仔, 我好似唔覺意有張相o係facebook度, 應該係你個仔仔企o係我個女後面, 有d friend見到話佢個同學好靚仔.
世界真細.

Matthew 都係坐 Orange Table,Ms Choi 話想 Matthew 坐得前 D 喎 :loveliness:

Roxane本來坐grape, 佢太矮, ms choi都同佢坐前d.
佢話佢依家隔離是叫浩浩同梁恩浩. 我是大肚o個個mama.
我認得matthew, 佢好可愛又醒目. 第二天老師講故事時扮monkey, 逗得大家很高興.:D
laoshai你是matthew媽定爸?
by the way, 今天ms choi病左. d學生易病, 老師都一樣.

原帖由 laoshai 於 09-9-29 17:12 發表

Matthew 都係坐 Orange Table,Ms Choi 話想 Matthew 坐得前 D 喎 :loveliness:

HIHI , 我女女泇澄 SHILAH 係N (SILVER) B班,    SHILAH 無同我講要帶任何野番去,  問佢MS CHEUNG係咪要你帶野番學校,  答我無喎.  俾埋貼士佢,  都答唔到我

小朋友很可愛, 問佢地返學做過咩, 佢地會答Nothing(就好似Nursey talk個miss咁講)
有時覺得佢地好似d男人, 小朋友講無做咩嘅同時, 有個樣好似話, 返到屋企唔想講公司o野...

原帖由 Minniechung 於 09-9-29 22:47 發表
HIHI , 我女女泇澄 SHILAH 係N (SILVER) B班,    SHILAH 無同我講要帶任何野番去,  問佢MS CHEUNG係咪要你帶野番學校,  答我無喎.  俾埋貼士佢,  都答唔到我

原帖由 laoshai 於 09-9-29 17:10 發表

我都會叫 Matthew 試下搵一位叫 Bosco 既同學仔。

放學問過阿仔有無同Matthew say hello, 佢答有, 不過唔知真定假.  我地今晚整左d 曲奇餅, 我已經叫佢同Matthew & Roxane share, 不過好大機會佢自己會食晒(因為我只係比佢帶3塊返學, 自己只可食一塊, 考下佢定力 )

另外我亦有問下呢兩日有無小朋友跌親, 佢先話有同學仔係滑梯度跌倒, 眼鏡爛左, 係男仔.  問佢係米Matthew?  答 I don't know. 問係米今日say hello 果個小朋友, 又識答係

原帖由 RoxaneMama 於 09-9-29 22:37 發表
Roxane本來坐grape, 佢太矮, ms choi都同佢坐前d.
我認得matthew, 佢好可愛又醒目. 第二天老師講故事時扮monkey, 逗得大家很高興.:D
laoshai你是matthew媽定爸 ...

Roxane 好叻, 記講我阿仔全名梁恩浩.  我問Bosco 同學仔叫咩名, 佢只得一個叫 Alvin, 要我跟手問多次咁今日say hello 個小朋友叫咩名先識答 Matthew

哈哈,原來Bosco係梁恩浩.我花左好多唇舌先套到佢講.
nice to meet you.

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-9-29 23:38 發表

Roxane 好叻, 記講我阿仔全名梁恩浩.  我問Bosco 同學仔叫咩名, 佢只得一個叫 Alvin, 要我跟手問多次咁今日say hello 個小朋友叫咩名先識答 Matthew

Loashai係爸,我係媽(依家仍然係佢奶媽) :loveliness:

原帖由 RoxaneMama 於 09-9-29 22:37 發表
laoshai你是matthew媽定爸 ...

Hi Lukas 媽咪, 我囝Bosco都係讀 K1-PM (N2), 佢成日同我講話佢同一個叫Lukas嘅同學仔玩, 唔知係咪你個小朋友呢, hehe...!

原帖由 monyuen801901 於 09-9-20 21:06 發表
各位靚媽好,

我小兒Lukas也是K1-PM (N2), 校車#17.  請問是否要帶紅&藍色玩具呀?

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-9-29 23:32 發表

另外我亦有問下呢兩日有無小朋友跌親, 佢先話有同學仔係滑梯度跌倒, 眼鏡爛左, 係男仔.  問佢係米Matthew?  答 I don't know. 問係米今日say hello 果個小朋友, 又識答係

No, it's not Matthew

原帖由 Jojolaw99 於 09-9-30 09:28 發表
Loashai係爸,我係媽(依家仍然係佢奶媽) :loveliness:

Typo

Laoshai 係爸,我係媽(依家仍然係佢奶媽)

Hi Minnie,
我女女係yiyi, 佢都係N Silver B, 仲坐係Shilah附近.........
我個女日日返黎都會話同Shilah一齊玩左d咩tim......... , 我岩岩pm左我電話no. 比你, keep in touch ar~~

原帖由 Minniechung 於 09-9-29 22:47 發表

原帖由 JassChow 於 09-9-30 16:38 發表
Hi Minnie,
我女女係yiyi, 佢都係N Silver B, 仲坐係Shilah附近.........
我個女日日返黎都會話同Shilah一齊玩左d咩tim......... , 我岩岩pm左我電話no. 比你, keep in touch ar~~

...

HI JASS,

你女女YIYI, 音係咪讀盈盈, 因為我只係知坐佢右手邊個女仔同SHILAH 同名, 叫澄澄,  前日我問佢,  你D同學仔叫乜名呀,  坐你隔女仔叫澄澄,  你有無同佢玩,  但佢答我,  係盈盈呀,  我同佢玩.  我仲以為佢講錯人既名,  原來真係有同你個女玩既.  

MINNIE

請問有冇讀英普班同學仔呀?

有呀! 我囝囝讀N Purple ap, 你小朋友讀邊班呀?

原帖由 SYCmum 於 09-10-1 18:21 發表
請問有冇讀英普班同學仔呀?

Hello 你好? 我小朋友讀N1P, 佢班有19個小朋友, 你班有多少個小朋友呀?  請問你哋小朋友平日早上怎樣過呀?

我班有21位小朋友. 但有時佢哋會join埋b班的小朋友(17位)一齊上課的. 兩班要share一位英文老師的. 請問你的英文老師是整天在課室的嗎?
平日早上, 我小朋友在家裡都是玩的多. 有一天會去學畫畫.

原帖由 SYCmum 於 09-10-1 23:30 發表
Hello 你好? 我小朋友讀N1P, 佢班有19個小朋友, 你班有多少個小朋友呀?  請問你哋小朋友平日早上怎樣過呀?

哈哈~~~ 我個女叫宜宜呀......
甘即係佢地果班有2個都叫shilah囉???
吾緊要, 我老公同個女開學時影左佢地個siting plain, 我搵返出黎forward 比你.........

原帖由 Minniechung 於 09-9-30 23:34 發表

HI JASS,

你女女YIYI, 音係咪讀盈盈, 因為我只係知坐佢右手邊個女仔同SHILAH 同名, 叫澄澄,  前日我問佢,  你D同學仔叫乜名呀,  坐你隔女仔叫澄澄,  你有無同佢玩,  但佢答我,  係盈盈呀,  我同佢玩.  我仲以為佢 ...
‹ 上一主題|下一主題