用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果收到一間很平凡既小學既拒絕信的時候?你會點諗? ...
樓主: VIRUS
go

如果收到一間很平凡既小學既拒絕信的時候?你會點諗?

May I know which school ar?

原帖由 weiwei01 於 09-9-15 11:04 發表
Reject呢種字眼我都可以接受,因為咁多人考,一定有人唔得,講明唔得反而唔駛諗。

我收過一封最差既reject信,除左話唔收外,仲話要教育小朋友,除左學校教育外,優良既家庭教育都好緊要喎!(大意係咁,實則字眼唔記得左)

我睇完封信,嬲 ...

有reject信都好過有些學校將所有不取錄學生 put into waiting list,比個false hope 人哋,我知有些學校更加無回音,直至開學一個月寄信有學位,其實得唔得最好快些知道,免浪費時間.

Hong Kong or Kowloon side, which area?

原帖由 weiwei01 於 09-9-18 08:49 發表

算啦,唔好開名啦,費事引起現校家長既不滿。

總之係一間幾有名,好多人想入,但又未算係名校既直資學校囉。 

回覆 1# VIRUS 的文章

I've gone thru this already.  quite mad at first.  But now, maybe it's not that bad.  I am sure there will be a school for my boy. Every school has pros and cons.  I'm quite "ah Q" after receiving the 1st rejection letter :)

如果照樓主咁講, 所謂平凡既學校就唔可以reject小朋友既咩? 就算係幾差既學校, 都有權去選擇岩自己既學生

我覺得樓主係睇唔起依間學校就話依間學校平凡, 莫非樓主既小朋友好不平凡?

Interview 差??

我報學校同帶個女去面試之時,除了我看看學校是否適合她,學校亦要評估小朋友是否適合入讀,如果入讀一間不適合她的學校,她可能要辛苦六年。

所以我只能說某間學校不適合我的小朋友,又或者剛巧小朋友面試當日表現失準。

原帖由 lin624 於 09-9-15 12:15 發表
你講DBS呀....

我估不是。

我估是聖保羅男校附屬小學。

Actually, I told my kid the fact - Each "famous school" admission chance is roughly 1:20.  Thus, even if he is good, there maybe better ones out there.  Plus, luck plays a major part.  Yet, if he does not try his best, his chance will be zero.

I told him not to be disappointed regardless of the outcome.

However, going thru this process gives me a bigger-than-expected mind shock.  Seeing how some schools' arrangement can totally disrespect applicants and their students being so arrogant, maybe a normal school can be a better place for my kid....

咁無所謂, 人生咁長, 大把人會不認同你啦, 小孩咁細, 面試咁短, 走漏眼有何奇? 女拔也走漏女狀元啦...

我想最緊要是你有沒有調教好子女, 調教好子女, 走漏的事件我相信將來會越來越少, 而只寄望子女本身天才無限, 人見人要, 那我真的不會諗了...