用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 求救~~真係無辦法湊放學!!
go

求救~~真係無辦法湊放學!! [複製鏈接]

我同我老公都要返工,家人又幫唔到手,真係無晒辦法。
請問知唔知學校裡面有無小朋友等家長接,但係家長要5點左右先去到學校呢??學校會唔會唔比咁遲放學呢??
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 shino_mok1983 於 09-9-11 17:38 發表
我同我老公都要返工,家人又幫唔到手,真係無晒辦法。
請問知唔知學校裡面有無小朋友等家長接,但係家長要5點左右先去到學校呢??學校會唔會唔比咁遲放學呢?? ...

點解唔打電話去校務處問?  正式官方答案好過估估吓。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

你住邊呀? 可唔可以揾附近的媽咪幫一陣手呀?
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

多謝關心~~
而家暫時比糖糖搭校車,去我媽咪度坐陣先,到我收工去湊佢走,但係我好驚糖糖一上到去就會同舅父仔打機打到天昏地暗,我媽咪又"就"糖糖"就"得好緊要所以我真係唔係好想比糖糖佢湊希望快d出到課外活動的通告啦

原來係咁, 但係都要同婆婆好好傾吓咖
原帖由 shino_mok1983 於 09-9-12 21:18 發表
多謝關心~~
而家暫時比糖糖搭校車,去我媽咪度坐陣先,到我收工去湊佢走,但係我好驚糖糖一上到去就會同舅父仔打機打到天昏地暗,我媽咪又"就"糖糖"就"得好緊要所以我真係唔係好想比糖糖佢湊希望快d出到課 ...
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

其實可以叫囡囡放學後去圖書館,無記錯圖書館開到 5:15pm,我囡囡上年都有一排會留圖書館睇書或做功圖等我去接,我到咗校門會打去校務處,佢地就會叫咪咁我囡囡就會落嚟~

有需要打去校務處問吓啦,一般佢地都會答o既,不過抎老師就要等放哂學五、六點先至會覆囉~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

多謝你的回覆
學校其實都有覆左我,就好似你咁講可以留係圖書館,但係只可以係暫時性,而且有時我收工收五點,返到黎接佢放學最快都要5:30,所以我諗過咁都唔係辦法,所以最後都係放棄左

原帖由 小樹熊 於 09-9-14 21:51 發表
其實可以叫囡囡放學後去圖書館,無記錯圖書館開到 5:15pm,我囡囡上年都有一排會留圖書館睇書或做功圖等我去接,我到咗校門會打去校務處,佢地就會叫咪咁我囡囡就會落嚟~

有需要打去校務處問吓啦,一般佢地都會答o既,不過抎老 ...

照妳講只係去媽咪度坐一陣,5:30p.m.妳可以接走佢無大問題.而且好方便,有人幫到手已經好好.

原帖由 shino_mok1983 於 09-9-15 21:29 發表
多謝你的回覆
學校其實都有覆左我,就好似你咁講可以留係圖書館,但係只可以係暫時性,而且有時我收工收五點,返到黎接佢放學最快都要5:30,所以我諗過咁都唔係辦法,所以最後都係放棄左

...

‹ 上一主題|下一主題