用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 有無仔仔讀聖心的
go

有無仔仔讀聖心的 [複製鏈接]

想請教,thanks!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

Certainly, I believe each year is around 5-8%, not more than 10% are boys.

My son is now studying at SH NC class.

cathyliym,你好,想問下仔仔讀女仔比例高的學校,會唔會變得好靜,其實我囡之前都係聖心,而家上了小學,想唸下好唔好比仔仔入聖心,因為我囡果班無男仔.

醒目開學勳章

我唔覺我個女果班d男仔好靜,我個女3年都係ab班,都有男仔!
聖心d男仔小學都派/考得幾好架
原帖由 ak1473 於 09-9-12 13:22 發表
cathyliym,你好,想問下仔仔讀女仔比例高的學校,會唔會變得好靜,其實我囡之前都係聖心,而家上了小學,想唸下好唔好比仔仔入聖心,因為我囡果班無男仔.

佢返左兩個禮拜學, 老師話佢都幾活潑, 同埋同班有其他男仔一齊, 我都唔覺佢地好靜~~

原帖由 ak1473 於 09-9-12 13:22 發表

原帖由 cathyliym 於 09-9-12 14:06 發表
佢返左兩個禮拜學, 老師話佢都幾活潑, 同埋同班有其他男仔一齊, 我都唔覺佢地好靜~~

我仔讀完三年,一樣咁活潑呀

冬日勳章 醒目開學勳章

我囝囝今個學期讀NCB am.
:wave: :wave: :wave:

原帖由 candietweety 於 09-9-12 13:53 發表
我唔覺我個女果班d男仔好靜,我個女3年都係ab班,都有男仔!
聖心d男仔小學都派/考得幾好架

聖心d男仔今年派到去邊間好小學呢?(係講緊大抽奬,即第二round,唔係講第一round)是津校嗎?聽聞今年有男仔入唔到華仁,叩門都入唔到啊!

原帖由 ^O^ 於 09-9-18 14:57 發表

聖心d男仔今年派到去邊間好小學呢?(係講緊大抽奬,即第二round,唔係講第一round)是津校嗎?聽聞今年有男仔入唔到華仁,叩門都入唔到啊! ...

咪我仔囉 .............華仁轉左校長,新人事,新作風

咁你仔仔去邊間?我就是頭痛上小學,自選已經無分!!!

原帖由 Sindy 於 09-9-18 17:31 發表

咪我仔囉 .............華仁轉左校長,新人事,新作風

唔嫌比學費, 高主教實得咁濟

聽聞聖保羅男校都幾鍾意收番聖心既仔

你地可以去8下 (其實小兒3年前都係讀聖心架)

原帖由 ak1473 於 09-9-18 17:43 發表
咁你仔仔去邊間?我就是頭痛上小學,自選已經無分!!!
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

高主教依家搬咗, 唔知仲會唔會收聖心呢?
多數男仔會去邊間呀?
你囝囝讀緊邊一間呢?
間間都要考, 好驚阿你考唔到呀?
好担心.

原帖由 beaclem 於 09-9-25 16:58 發表

原帖由 Sindy 於 09-9-18 17:31 發表

Sindy

oh,原來係你個仔!咁華仁係咪一d回音都冇呀?

咁你有冇揀香港嘉諾撒呀?我記得你以前話過我知香港嘉諾撒實食冇痴牙的!

原帖由 beaclem 於 09-9-25 16:58 發表

聖保羅男校係咪直資呢? 係咪即係西寶城後面果間?

係直資黎架, 係西寶城後面個間, 不過好似遲 d 會搬新校舍

原帖由 ^O^ 於 09-9-29 12:29 發表

聖保羅男校係咪直資呢? 係咪即係西寶城後面果間?

原帖由 ^O^ 於 09-9-29 12:28 發表

Sindy

oh,原來係你個仔!咁華仁係咪一d回音都冇呀?

咁你有冇揀香港嘉諾撒呀?我記得你以前話過我知香港嘉諾撒實食冇痴牙的!

無揀嘉諾撒呀,始終無得上.......一d聲氣都無呀

應該會, 因為同一教會

因為亞囝都畢咗業幾年(今年三年級啦), 所以近排唔係咁清楚男仔去邊間

你可以問下sindy喎, 好似佢個囝啱啱畢業

我囝果年佢果班有一個去華仁, 一個去高主教, 兩個st. paul co-ed (但係最近聽返D媽咪講, 其實co-ed唔係咁鍾意收聖心仔, 可能教會唔同掛)

原帖由 AhiruNoPekk 於 09-9-28 17:01 發表
高主教依家搬咗, 唔知仲會唔會收聖心呢?
多數男仔會去邊間呀?
你囝囝讀緊邊一間呢?
間間都要考, 好驚阿你考唔到呀?
好担心.
上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。
‹ 上一主題|下一主題