用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 北角衞理小學 2008-2009 衛理升中派位已公佈
go

2008-2009 衛理升中派位已公佈 [複製鏈接]

大家可以入學校網睇下!

今年入英中, 約有一半人, 唔錯呀!

今年有人入最top中學:2個入皇仁, 2個入女拔萃, 9個入庇利羅士,10個入張祝珊.......等等.
   0    0    0    0

醒目開學勳章

Thanks for sharing.
等我快d入去睇下。

唔 ... 我就覺得 MA MA 哋.
可能我對中學的認識不足啦.
以我的認知, 似乎入BAND ONE的, 不足60%.

I hope someone can correct me.  My son is studing in 北角衛理小學 !  I hope I made a right choice.  Seems 循道的派位 is better.

回覆 3# 301102 的文章

循道只搵到pm班派位成績~~~~唔見到am班~~你响佢website既介紹刊物會搵到!!~
其實兩間都ok~~不過好似衛理好少少喎!!!

原帖由 kenfu 於 09-9-30 15:38 發表
You know 循道的派位 ??
Please share with us. (how to find ??)

醒目開學勳章

如果我無記錯的話,衛理係有大約66% go to band1. 循道大約60%。都好接近。
東區黎講,再之上就係愛蝶灣基灣(有91%)。

no, Chun Dao am only 40-55% depending on the year. Chun Dao pm (now Dan Chun) 35-40%. Wai Lee over 55-60+%. It changes year to year.
‹ 上一主題|下一主題