用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 適應期
樓主: aprilma
go

適應期

原帖由 羊咩囝 於 09-11-16 15:45 發表

係唔係好跟男仔果款咁著呀?

係呀

thanks a lot, 我明天打去問吓先!!   

原帖由 羊咩囝 於 09-11-16 13:01 發表

sengayy,

我有一位上門的女導師, 我可以PM給你導師的电話, 你看看大家能否配合?
因為老師檔期都很爆.

原來咁, 唔該晒

我仲以為自已買漏衫, 咁睇來要打多兩件底lo, 伴棉褸大係大件, 唔係幾暖呀

原帖由 amy625 於 09-11-16 15:40 發表

我諗你講個件係舊款,舊年轉左棉褸啦。
以前我會比囡囡上身著個件白色恤衫加條tie。

中評完回一回氣, 又係時候繼續作戰

原帖由 羊咩囝 於 09-11-16 17:53 發表
各位:-

估不到咁快又出普評笵圍了!
so far之前的成績都未出.
GR亦未考.

你哋小朋友去唔去旅行呀? 我仔仔好期待, 日日問住幾時到, 哈!

另外,
想問今次測驗d試卷係唔係俾返我哋keep住, 如今學科成績已出, 咁其他科目又從可而知呀? (如音樂, 美術等科目)

我囡都去旅行呀, 佢都好想快d到果日, 只可惜家長冇得一齊去。如果有得陪佢一齊去就好啦 !

我地前日派回中,英,數測驗卷回來, 已改正&簽名, 跟住交番比老師, 但昨日放學回來, 書包仍有數測驗卷, 但中英文就冇咗, 我都好亂呀!!

各位家長: 想問下上星期有冇出席家教會呀? 除咗投票之外, 有冇其他特別事宜? 謝謝 ~~

原帖由 羊咩囝 於 09-11-19 10:15 發表

你哋小朋友去唔去旅行呀? 我仔仔好期待, 日日問住幾時到, 哈!

另外,
想問今次測驗d試卷係唔係俾返我哋keep住, 如今學科成績已出, 咁其他科目又從可而知呀? (如音樂, 美術等科目) ...

我地好似派返晒喎, 我諗應該lee次比我地keep呀!

各位家長,
考完試之後的功課少左
英文默書都默少左.請問有冇人知原因呢?

請問有冇人知英文oral考什麼呢?

請問1年級家長:-

詞語表1-30 意指什麼呀?

小朋友&家長們:  MERRY XMAS & HAPPY NEW YEAR!!!!!

阿仔話有一個小朋友經已退學了! 佢話有少少唔開心咁話!

原帖由 羊咩囝 於 10-1-21 21:40 發表
阿仔話有一個小朋友經已退學了! 佢話有少少唔開心咁話!

讀得好的插去出名的津校,讀得唔好的轉去輕鬆d學校,又有d去外國讀,每年都有咁情況,叫佢唔好唔開心,要有心理準備。亞囡都四年班啦,下學期都有個同學仔走咗,佢地由幼稚園開始就一班。

原帖由 kongkong7794 於 10-1-22 11:06 發表

係呀,我個仔都係咁講呀!請問知唔知佢去咗邊間呀??幾時退學??

阿仔話金X跟你仔仔是同一所幼稚園"筆"業的, 大家係老友記, 可能你仔仔MAYBE會知.

聽阿仔講昨天在黑板上MARK咗已退學三字, 佢多嘴問WHY? 佢話班主任講話金X已去了新學校讀書了!

阿仔話金X最後返學果日係星期一, 跟住再無返來了, 昨天才公佈消息! 考試亦只考了兩天, 常識跟數學都因病無考倒.

原帖由 amy625 於 10-1-22 11:07 發表

讀得好的插去出名的津校,讀得唔好的轉去輕鬆d學校,又有d去外國讀,每年都有咁情況,叫佢唔好唔開心,要有心理準備。亞囡都四年班啦,下學期都有個同學仔走咗,佢地由幼稚園開始就一班。 ...

我仔仔話佢果班宜家得返二個男仔, 好擔心得返佢一個, 所以....顯得有點失落, 還問我點算好?

祝大家新年快樂 學業進步!