用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Margret / 陳守仁 / 優才 /黃錦輝 / 培僑 ...
樓主: hcsoma
go

St. Margret / 陳守仁 / 優才 /黃錦輝 / 培僑 [複製鏈接]

他們的"理據"是"我並沒有開始用你們的服務 ", 成功與否不是關鍵, 而心態好有問題 !!!!

原帖由 idy926 於 09-9-16 11:20 發表
咁都得?我吾信有得退吧?有mug理據攞得番?

原帖由 mamimummy 於 09-9-17 04:02 發表
他們的"理據"是"我並沒有開始用你們的服務 ", 成功與否不是關鍵, 而心態好有問題 !!!!

呢個根本唔係理據,而係「奀理」﹗

打從開始報名申請,根本學校已經服務緊你,咩叫「我並沒有開始用你們的服務」?

買樓前都要俾訂啦,躂訂你可以攞返啲訂嘅咩?咁落訂嚟做乜?呢啲家長眼裡只有一個 $$$,真係不知所謂﹗

呢個世界好多人都唔講道理架啦!

我地只係幫個仔報得幾間學校...
但係都比人話, 做乜報咁少呀!! 咁少點得架!

家下都有d驚係唔係報得少得濟...

原帖由 G-Ma 於 17/9/2009 11:57 發表
呢個世界好多人都唔講道理架啦!
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

原帖由 flostangraphy 於 09-9-17 12:33 發表
我地只係幫個仔報得幾間學校...
但係都比人話, 做乜報咁少呀!! 咁少點得架!

家下都有d驚係唔係報得少得濟...

我都係報咗兩間,仲少過你啦﹗

報學校最緊要match,唔應該用報學校嚟做工具 (如當保險、訓練面試),所以我同太太都唔主張報咁多。

我當年都係報左3間, 有一間收左之後, 其他果d連面試都無去, 免得阻左人地個位啦.

呢果世界永遠無話最好既, 最緊要覺得適合自己同小朋友就ok

totally agree!!!
it's always good to know that we are not alone!!!

原帖由 littlefaith 於 17/9/2009 12:42 發表

我都係報咗兩間,仲少過你啦﹗

報學校最緊要match,唔應該用報學校嚟做工具 (如當保險、訓練面試),所以我同太太都唔主張報咁多。
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."

support!!

原帖由 G-Ma 於 17/9/2009 12:55 發表
我當年都係報左3間, 有一間收左之後, 其他果d連面試都無去, 免得阻左人地個位啦.

雖然我都覺得我個女唔錯,但係我真係唔夠膽只係報兩間,萬一無間收點算

不過我都只係報左四間,應該會報埋最後同最貴嗰一間,一共試五間,都係求個保險啫

I apply for different schools only for security reason. I also think that both the child and I will be fatigue if we need to attend many interviews.

原帖由 G-Ma 於 09-9-17 12:55 發表

‹ 上一主題|下一主題