用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果第時吾係讀int'l school,PN/K1-3讀英普班會吾會不太 ...
go

如果第時吾係讀int'l school,PN/K1-3讀英普班會吾會不太好?

如果第時吾係讀int'l school,咁PN/K1-3讀英普班會吾會不太好?

我老公話學多一種language(普通話)好d,我都覺得當然係既,但第時bb都應該係讀local school,咁讀英普班會吾會對第時讀書反而吾太好?係咪讀番英粵班好些?

大家覺得點呢?tks!

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔一定~
首先~ 嗰d叫英普班嘅課程係行local而唔係國際課程架!
要入國際學校就應該搵國際課程KG, 而唔係國際班!
另外, e+好多小學用普通話教中文, 甚至有部份學校唔用廣東話教書, 所以問題係你諗住讀邊類型嘅小學, 然後作出相應嘅選擇!

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔一定~
首先~ 嗰d叫英普班嘅課程係行local而唔係國際課程架!
要入國際學校就應該搵國際課程KG, 而唔係國際班!
另外, e+好多小學用普通話教中文, 甚至有部份學校唔用廣東話教書, 所以問題係你諗住讀邊類型嘅小學, 然後作出相應嘅選擇!

我諗唔到"唔好"的理由...學到的也是自己(即小孩)的...

原帖由 pingu_k 於 09-9-8 13:07 發表
如果第時吾係讀int'l school,咁PN/K1-3讀英普班會吾會不太好?

我老公話學多一種language(普通話)好d,我都覺得當然係既,但第時bb都應該係讀local school,咁讀英普班會吾會對第時讀書反而吾太好?係咪讀番英粵班好些?
...