用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 堅尼地道聖若瑟書院家長交流區
樓主: fions414
go

堅尼地道聖若瑟書院家長交流區   [複製鏈接]

回覆樓主

按一下灰色「相機」圖案,再選擇手機相冊,然後選擇相片,再按發佈就可以!

GogoCheung 發表於 18-8-21 18:00
Benny 真係好, 服務同質量都好好, 全力推介
我次次都係EMAIL 落ORDER 再用順豐到我公司.  今年出左新款運動 ...

Thanks!

醒目開學勳章

請問有冇人知學校係點分班架?有些考得好前都入唔到 A 班,又有人話 A 班已經不是副精英班,英文考得勁頭又入 B 班 (英文小組班),中文考得勁頭又入 C 班 (中文小組班),數學考得勁頭又入 D (數學小組班),即係點?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

fatpigfatpig 發表於 18-7-13 13:34
謝謝!咁係咪會按級名次分班?
1-36 肯定入精英班,其餘就真係唔知,我都搵緊答案
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

回覆 esmehouse 的帖子

請問升S几呀? 高FORM的副精英班, 並不是A了

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 18-8-30 23:23

請問升S几呀? 高FORM的副精英班, 並不是A了
我知高 Form 不是,但低 Form 讀得好嘅﹝考得好前﹞都入唔到 A 班,反而考 1xx 又入到喎 幾年都出現依個問題

A班除左係大家以為副精英班, 仲係有特別技藝, 要出外比賽的學生集中班喎
C班中文同E班一齊上, 中文叻咪應該同精英班上咩

唔需要太在意讀咩班, 目標係中三時, 有咁前考咁前, 高FORM 肯定按名次入精英班的, 一坐三年, 仲實際啦!  加油!!!

abceeff    發表於 18-12-26 16:24
2jkidsfather    發表於 18-8-31 15:50

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 18-8-31 12:14

A班除左係大家以為副精英班, 仲係有特別技藝, 要出外比賽的學生集中班喎
收到

Interview what

回覆 GogoCheung 的帖子

Benny phone ?

回覆樓主:

IloveJJ 發表於 18-11-28 16:35
請問學校對書包可有款式、顏色、其他特別規定呢?

沒有規定。SJC很自由的。但Brother在返學時間會在正門「迎接」學生,看頭髪是否太長,校服是否合規,當然D仔有方法應付。

回覆 gw8083 的帖子

唔好意思, 個仔大左, 好少上尼, BENNY 電話: 25657668

回覆樓主

想問問校服個校徽係咪改左?好似唔同左咁?運動服都有改?

回覆 kelvin377 的帖子

條運動褲由白色變綠色,不過兩條都著得

請問有冇人小學名次非頭10內而可在自行階段入到SJC?
我是護書簿

回覆 losoco 的帖子

記得我仔仔當年小學全級第四,自行收生入左 St Jo , 現在讀得好開心, 對學校好有歸屬感添

2jkidsfather    發表於 22-8-25 11:12
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊