用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 P.1E 的朋友們pls come in!
樓主: beetle
go

P.1E 的朋友們pls come in!

原帖由 jau 於 09-9-17 10:31 發表

唔好意思, 可唔可以7點15分? 要安頓仔仔食晚飯.  你帶唔帶仔仔一齊去?

唔係好識pm你, 是否用"個人傳訊"button? 我試過用, 伹唔知你有冇收到呢?  (我真是新丁, 唔多識用...sorry :cry: ) ...

我pm左我電話比你啦...好無問題, 明天電聯吧..:loveliness:

原帖由 PHmami 於 09-9-10 14:40 發表
一齊 OK!

你揀 d 好熱門嘅運動咩?我仔鐘意跑跑跳跳,田徑又收 35-40人,咁就揀咗 lu!!

PH, 聽日大約7點-7點15分係學校門口等無好, 到時電聯啦..:loveliness:

我仔認叻話自己無喊,因為知道只要放鬆便唔覺痛,佢重話有小小同學有喊 ....

我仔仔選左:

1, 無火小廚神

2, 遊戲小組
3,軟式排球員
4, 樂繽紛
5, 與你說故事

希望佢中第一志願,因為項目較為斯文,聽講話其他班有個別男生唔多斯文友善,時有推打,好驚,唔知係真唔係?!

PM 埋電話比我吖,明天 715 吖嘛!

原帖由 tracyfo 於 09-9-16 23:21 發表
啱啱睇完通告, 星期四又有野比佢地玩..

我仔仔選左
1, 軟式排球員
2, 摺紙的藝術
3, 遊戲小組
4, 樂繽紛
5, 數學遊踨

唔知今次入到邊個呢.. ...
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

原帖由 PHmami 於 09-9-17 14:38 發表

我仔認叻話自己無喊,因為知道只要放鬆便唔覺痛,佢重話有小小同學有喊 ....

我仔仔選左:

1, 無火小廚神
2, 遊戲小組
3,軟式排球員
4, 樂繽紛
5, 與你說故事

希望佢中第一志願,因為項目較為斯文,聽講話其他班有個別 ...

pm左你啦。。

Hi 1E 班報到 我仔仔蕭俊朗  教育王國也是新丁,唔知道點用, 依家在摸索中...請各位多多指教和包涵,謝謝

原帖由 chingchingho 於 09-9-18 07:41 發表
Hi 1E 班報到 我仔仔蕭俊朗  教育王國也是新丁,唔知道點用, 依家在摸索中...請各位多多指教和包涵,謝謝

HI, 歡迎加入!

原帖由 chingchingho 於 09-9-18 07:41 發表

HI, 歡迎加入 .  你的仔仔是第幾組的呀.  今早問我囡識了幾多個同學仔呀, 佢話差不多識晒啦, 話老師要她們快些識晒所有同學哦.   不知真不真呢.

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-17 08:56 發表

我囡囡叫CECI SO.  我今晚都問吓佢先.

問了囡囡, 佢話識了啦.  

原帖由 tracyfo 於 17-9-2009 12:32 發表

我pm左我電話比你啦...好無問題, 明天電聯吧..:loveliness:

收到, 唔該晒!

原帖由 chingchingho 於 18-9-2009 07:41 發表

Welcome!

今晚去唔去PTA? 如果去, 咁約埋一齊呃....

原帖由 BRENDALAM 於 18-9-2009 08:56 發表

HI, 歡迎加入 .  你的仔仔是第幾組的呀.  今早問我囡識了幾多個同學仔呀, 佢話差不多識晒啦, 話老師要她們快些識晒所有同學哦.   不知真不真呢. ...

問過仔仔, 佢識得Ceci 和 Samuel.  昨天放學識咗beetle個囡囡....

仔仔昨天小息跌倒, 跌損咗膝蓋, 在學校喊到好大聲....希望佢今日小心啲啦....

hihi..歡迎呀..

你今晚去唔去聽講座呀...可以約埋一齊去, 無咁悶..

我今日應該會去接仔仔放學, 你地邊個今日會去接呀...到時相認下..我著黑色衫, 黑色大袋, 紅色鞋..

原帖由 tracyfo 於 18-9-2009 12:21 發表
我今日應該會去接仔仔放學, 你地邊個今日會去接呀...到時相認下..我著黑色衫, 黑色大袋, 紅色鞋..

咁到時見啦!!  我著米黄色衫, 深藍長褲, 波鞋...

Rec'd, thanks!!

原帖由 tracyfo 於 09-9-17 15:10 發表

pm左你啦。。

Hello, welcome!!!

唔好意思遲左覆各位;我今晚有到學校聽講座,星期六俊朗上滾軸溜冰(A)班,有無同學仔一齊?

原帖由 chingchingho 於 09-9-19 00:32 發表
唔好意思遲左覆各位;我今晚有到學校聽講座,星期六俊朗上滾軸溜冰(A)班,有無同學仔一齊?

我囡囡都是上滾軸溜冰(A)班的.

HI, 各位,

昨晚的講座是講什麼的, 可否報料呀

請問工課冊上的文學P.1是做什麼的, 是否要背了它.  因為昨天囡囡上中文課時給旁邊的同學用鉛筆刺傷了面, 所以佢去了校務處沒聽到老師講要做什麼的, 各位知道嗎.