用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 P.1E 的朋友們pls come in!
樓主: beetle
go

P.1E 的朋友們pls come in! [複製鏈接]

原帖由 tracyfo 於 09-9-12 16:52 發表

唔好意思, 再約吧, 今日幫奶奶手搬屋

ok, 沒問題, 再約吧.   聽囡囡講她們轉了組哦, 現在是第2組, 不知你仔仔會不會轉了同組呢.   我看她們應該很快可以認識的呢.

唔該晒!

原帖由 tracyfo 於 09-9-12 16:54 發表

我記得就問1, 點解會想入播道 2, 如果聽小朋友講係學校比人打, 你會點處理 3....死..唔記得...其他媽咪記得嗎..
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-14 08:57 發表

ok, 沒問題, 再約吧.   聽囡囡講她們轉了組哦, 現在是第2組, 不知你仔仔會不會轉了同組呢.   我看她們應該很快可以認識的呢.

係呀, 我都有聽到, 佢依家第一組..

原帖由 PHmami 於 8-9-2009 09:22 發表
報到 ....... oh 包尾添!!希望亞仔唔好好似我咁包尾啦!:happy:

阿仔到昨天仍然話午飯好味,可能因為我哋姐姐煮嘢太麻麻 + 冇乜變化,所以佢食嘢要求唔高!

昨晚上學校網頁對家課,發覺網頁上的家課唔齊,阿仔寫回來有四五樣,但 ...

我是1E家長, 你們好!

在教育王國也是新丁, just joined. 唔知道點用, 依家在摸索中...

偶然發現這兒有1E家長, 都想溝通下, 因我仍然不太認識其他家長. 多多指教和包涵, 謝謝....

歡迎妳加入!  妳的是仔仔還是囡囡呀.  在第幾組的, 看下我囡囡會不會認識.

jau, welcome! 妳都係住TKO嗎?

今日佢地無端端多咗日假期tim!

我囡囡宜家去咗第一組.

原帖由 jau 於 09-9-15 00:46 發表

在教育王國也是新丁, just joined. 唔知道點用, 依家在摸索中...

偶然發現這兒有1E家長, 都想溝通下, 因我仍然不太認識其他家長. 多多指教和包涵, 謝謝.... ...

BRENDALAM, 可否PM我妳囡囡的名字. 睇下佢地識唔識

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-14 08:57 發表

原帖由 jau 於 09-9-15 00:46 發表

偶然發現這兒有1E家長, 都想溝通下, 因我仍然不太認識其他家長. 多多指教和包涵, 謝謝.... ...

hihi jau, 你好呀, 歡迎你加入..你仔仔叫咩名呀..^^
多D入來傾計呀..

原帖由 beetle 於 09-9-15 11:21 發表
jau, welcome! 妳都係住TKO嗎?

今日佢地無端端多咗日假期tim!

我囡囡宜家去咗第一組.

尋晚同仔仔傾過, 佢又話轉返去第六組..我都唔知佢依家其實係第幾組...r晒頭..

係啦..又唔洗返學..

我諗佢地會成日調來調去, 等佢地識多D同學.

原帖由 tracyfo 於 09-9-15 12:00 發表

尋晚同仔仔傾過, 佢又話轉返去第六組..我都唔知佢依家其實係第幾組...r晒頭..

係啦..又唔洗返學..

原帖由 beetle 於 09-9-15 11:26 發表
BRENDALAM, 可否PM我妳囡囡的名字. 睇下佢地識唔識

我囡囡叫蘇曉盈, 英文名叫CECI, 妳的仔仔呢.

OH, SORRY, 妳的是囡囡才對.  她是第幾組的, 不知是否已經識了呢.

原帖由 tracyfo 於 09-9-15 12:00 發表

係啦..又唔洗返學..

係啦, 不知今天的默書會不會改了明天默呢.

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-15 13:39 發表

係啦, 不知今天的默書會不會改了明天默呢.

你講英文 我諗應該會.

你地有無同佢地溫下常識既生字呀..好似幾深..

係啦, 都幾深的, 還要看問題做工課呢, 佢都未看得明, 為有讀問題給佢答囉.

我現在做工課時講一下生字給她聽, 之後叫補習姐姐再同佢溫多次囉.

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-15 13:52 發表
係啦, 都幾深的, 還要看問題做工課呢, 佢都未看得明, 為有讀問題給佢答囉.

我現在做工課時講一下生字給她聽, 之後叫補習姐姐再同佢溫多次囉.

你囡囡有補習? 係邊到補呀

jau, welcome!!!

我仔去了 group 2.
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

原帖由 tracyfo 於 09-9-15 14:01 發表

你囡囡有補習? 係邊到補呀

我是請私人的補習的. 那可以要求補什麼, 不過一星期才來一次, 平日都要自己幫佢溫習的.

原帖由 PHmami 於 09-9-15 18:33 發表
jau, welcome!!!

我仔去了 group 2.

我囡都是第2組哦, 你仔仔叫什麼名呀, 可能佢地已經認識了哦.

原帖由 BRENDALAM 於 15-9-2009 10:23 發表
歡迎妳加入!  妳的是仔仔還是囡囡呀.  在第幾組的, 看下我囡囡會不會認識.

唔好意思, 因我沒有日日check電腦, 所以唔知道大家已經respond咗, sorry.

我的是仔仔, 都係住TKO. 唔駛搭校車, 所以日日都接送上學.  我個仔依然不知道班內有幾多組, 又講唔出自己第幾組,  有時又調組, 總之就....連我都唔多知道...

我會去Friday嘅PTA AGM, 你哋有冇参加呀? 或者可以見吓面啦...

原帖由 jau 於 09-9-16 09:47 發表

唔好意思, 因我沒有日日check電腦, 所以唔知道大家已經respond咗, sorry.

我的是仔仔, 都係住TKO. 唔駛搭校車, 所以日日都接送上學.  我個仔依然不知道班內有幾多組, 又講唔出自己第幾組,  有時又調組, 總之就... ...

我會去呀..到時約埋一齊去呀..

我今朝再問仔仔..佢話佢依家係第一組..
‹ 上一主題|下一主題